14
јан

Dve najvažnije stvari kod keteringa za vrtiće – jelovnik i cena

Kada je bilo koji ketering u pitanju, prvo što nas zanima jeste šta sadrži jelovnik, kakva je ponuda, ali nas naravno zanima i cena. Kada je u pitanju ketering za vrtiće naravno da nas pre svega zanima da li je to sve zdravo i bezbedno za našu decu, da li je hrana pripremljena po propisima, da li tu hranu neko kontroliše i ko je kontroliše.

Nakon toga, zanima nas i kakva je ponuda na meniju, šta to ketering za vrtiće podrazumeva, kakva je to hrana koja se sprema za mališane i slično. I na kraju naravno da nam je bitna i cena, tačnije da li cena odgovara kvalitetu koji se nudi. Odgovore na najvažnija pitanja o keteringu za vrtiće saznali smo od BNB keteringa Beograd.

Jelovnik za decu – raznovrsna i zdrava hrana

Ketering za vrtiće treba da bude pre svega kreativan i da bude raznovrstan. Neka deca više uživaju u mesu, dok neka druga više vole povrće. Treba postići neki balans, a zna se da deca i te kako zbog svog razvoja i zdravlja treba da jedu raznovrsnu hranu. To imaju u vidu sve ketering službe koje se bave keteringom za vrtiće. Pa tako na primer jedan dan za ručak deca mogu da dobiju teleću šniclu, sa pečurkama i pireom, a uz to da bude poslužena i neka salata od sezonskog povrća. To je jedan jako zdrav obrok, ako je naravno pripremljen na najbolji mogući način. Zatim, sledećeg dana na meniju može biti pasulj, naravno sa suvim mesom, a uz to najbolje ide kupus salata, pa će je tako i dostaviti ketering službe. Nekim danima će na meniju za vrtiće biti i čorba ili supa, ali pored toga će se naći i glavno jelo. Pa se tako može desiti da deca za jedan obrok imaju pileću supicu, a pored toga da im bude posluženo i neko meso sa krompirom ili barenim povrćem. Ako je sa krompirom, onda će verovatno kao salata biti posluženo neko povrće. Paste i lazanje su sastavi deo keteringa za vrtiće. Treba da znate da se ova hrana poslužuje otprilike samo jednom nedeljno, pa možete da budete mirni s ozbirom da je u pitanju ne baš tako zdrava hrana. I za posle ručka ketering službe imaju nešto spremno za mališane. U pitanju mogu da budu neki čokoladni kolači, palačinke, pita sa višnjama i slično. Međutim, i slaktiši se ne služe svakog dana, ali naravno da ponudu bira ili ustanova ili neko ko je nadležan za to, tako da slatkiši mogu u potpunosti da budu izostavljeni.

Cena keteringa za vrtiće

Neka prosečna cena jeste 300 dinara po obroku kada je u pitanju ketering za vrtiće. U jedan obrok spada najčešće supa ili čorba, glavno jelo, koje može da se sastoji od različitih namirnica i dodataka, zatim zdrava salata, kao i u nekim slučajevima desert. Nemojte da mislite da plaćate više kada nema deserta, jednostavn su obroci tako pripremljeni i raspoređeni da neki koštaju manje neki više, ali kada se sve to izračuna i podeli, onda dnevno treba da plaćete 300 dinara za dobre i kvalitetne obroke za vašu decu.