20
нов

Najlepši pogledi u beogradu – mesta za inspiraciju

Za sve turisti, za sve one koji prvi put dolaze u Beograd, ali i za sve one koji ovde žive već godinama, prelepi beogradski pogledi uvek su posebni i jedinstveni i nikada neće dosaditi. Hedonisti uživaju u dobroj hrani, dobrom piću, muzici, igri, ali i savršenim pogledima. Nekada nam takva mesta pružaju mogućnost da bolje razmislimo o nekim stvarima. Nekada nas takva mesta inspirišu i motivišu, a nekada su nam jednostavno takva mesta potrebna samo da bismo im se divili. Beograd, pored svih hedonističkih iskustava koja nudi, pruža i neverovatne vidike.

Pre svega Kalemegdan

Jedan, jedini, neizostavni – Kalemegdan. Kalemegdanska tvrđava je sama po sebi kompleksna i obuhvata jedan veliki prostor. Gotovo svaki Beograđanin ima svoje omiljeno mesto na tvrđavi. Ipak, većina uvek završi na bedemu sa kojeg se pruža pogleda na drugu stranu grada i ušće dve velike reke, ali i nezaobilazne beogradske mostove. Da li ćete ovde dočekati izlazak ili zalazak sunca na vama je da odlučite. U svakom slučaju oduševiće vas i jedan i drugi prizor. Takođe, svako godišnje doba menja na neki način ovaj pogled, tako da kada god se zadesili u Beogradu, nikada neće biti greška da prošetate do poznatnog bedema i priredite sebi jedan savršen pogled i trenutke uživanja. Mnogi se odlučuju da iznajme apartmane u Beogradu u blizini tvrđave, kako bi svaki dan mogli da počnu ovim predivnim prizorom.

Gardoš u Zemunu

Ako ste se odlučili da apartmane u Beogradu potražite u Zemunu, onda vam savetujemo da dan započnete posetom kule Gardoš. Za početak bi trebalo da prošetate šetalištem, pored Dunava a onda dođete do brda sa kojeg se pruža pogled na jedan deo Zemuna, ali i na reku. Garantujemo da će vam i sama šetnja pore reke prijati, ali da će pogled sa Gardoša apsolutno biti nešto u šta ćete se zaljubiti. Sa ovog mesta ovde moguće je praviti odlične fotografije, čak i ako niste profesionalni fotograf.

Šetalište 25. Maj

Još jedno šetališta pored Dunava, samo na staroj strani grada. U blizini centra nalazi se šetalište, kojim kada jednom prođete, poželećete da u tom delu grada zauvek i ostanete da živite. Naime, šetalište pored Dunava je jako lepo uređeno, ali ono što je najvažnije to je pogled na tvrđavu Gardoš i Zemun. S obzirom da to nije blizu, to iz te perspektive izgleda impresivno. Pototovu noću, kada se upale svetla i kada se u daljeni oslikava prizor poput nekog ostrva kojeg smo imali prilike da gledamo samo u filmovima. Ukoliko se odlučite za apartmane u Beogradu u centru, onda će vam ovo šetalište biti relativno blizu. Sa druge strane ukoliko odaberete i neke apartmane u Beogradu, koji nisu relativno blizu, imate mogućnost gradskih buseva koji voze do ovog šetališta.

Avalski toranj

Klasičan vidik koji omogućava pogled na gotovo ceo Beograd. Avalski toranj je poslednjih godina sređen i definitivno je lokacija koju ne smete da propustite. Takođe, bilo bi dobro da jedan ceo dan izdvojite za posetu Avali, jer pored tornja treba obići svu tu divnu prirodu i uživati u njoj. Jedna kratka napomena jeste to da Avala udaljena od centra 17 kilometara, ali olakšica je to da postoje gradski autobusi koji voze do Avale ili bar do podnožja. Tako da ako ste iznajmili apartmane u Beogradu, odnosno u samom centru, imajte u vidu da Avala i nije tako blizu.

Izaberite odgovarajuci apartman za uzivanje

Ukoliko ste mislili da vi niste rodjeni i da nemate dovoljno para da uzivate u ovim atrakcijama, varate se. Apartman Lux kategorije u Beogradu košta samo 55 eur po danu. Da biste mogli sve ovo da obidjete treba vam vikend to jest dva noćenja. U prevodu za 110 eur možete da imate luksuzni vikend u Beogradu. Svi apartmani imaju kuhinju tako da možete da ponesete hranu od kuće, opremljeni su veš mašinom, peglom i svim onim što vam može zatrebati.

Osvežite svoj brak ili povedite buduću saputnicu ili možda koleginicu na ovaj vikend. Ono što je sigurno ostavićete odličan utisak sa malo novca.

Srećno vam bilo u osvajanju glavnog grada.