23
окт

Odgovarajuća garderoba za predstojeće dane

Polako, ali sigurnim koracima ulazimo u poznu jesen, što nas svakako uslovljava da biramo topliju odeću. Glavni problem kod žena jeste kakve modele izabrati, koje su boje ove godine aktuelne. Uz sve to potrebno je uskladiti i torbu i čizmice ili cipele. Kažu da nam je lako i da brzo možemo da izaberemo odgovarajuće stvari, ali nije tako. Žene znaju da stoje i dva sata ispred ogledala razmišljajući šta da obuku. Zato ćemo pokušati da vam pomognemo u izboru za predstojeću zimu što više možemo.

Vremenska prognoza za mesece koji nam dolaze

Pre izbora garderobe treba da se upoznamo šta nam srema ledena kraljica. Ove godine se izgleda nije potrudila da bude toliko ledena, ili generalno klimatske promene u celom svetu utiču i na vremensku prognozu u našoj zemlji. Kada govorimo od vremenskoj prognozi Srbija je će imati umereno hladnu zimu. Meteorolozi za decembar najavljuju da će srednja minimalna temperatura vazduha biti iznad višegodišnjeg proseka. Vremenska prognoza za januar nas obaveštava da se prirpemimo za dane sa mrazom i sa prosečnim padavinama. Očekuje se da će srednja minimalna temperatura vazduha biti ispod višegodišnjeg proseka, dakle niža za oko 0.6 stepeni u odnosu na prosek.

Februar izuzetno umerene temperature. Iako je mart daleko, ali baba Marta uvek nešto pripremi. Po rečima meteorologa i ovaj mesec biće prosečno topao sa prosečnim padavinama, ali ostavljaju mogućnost i za pojavu umerenih ili jakih mrazeva u drugoj polovini meseca. Vremenska prognoza nam govori kakvo nas vreme očekuje, ali ne mora u potpunosti da bude tako.

Dominacija

Zena u zimskom kaputuNeprestano možemo čuti da su žene sve više uključene u politički život, da vode samostalno porodicu, tako da žene zaista dobijaju vodeću ulogu. U skladu sa svojim poslovima i ambicijom moraju biti tako i odevene. Ove jeseni i zime dizajneri su nam pripremili potpunu prekrivenost kod žena. Žene moraju da se oblače tako da im kombinacije garderobe dobro stoje za sve prilike u toku dana, jer kada ujutru odu na posao ne znaju šta će im sve u toku dana iskrsnuti. Za takav dan su vam najbolje crne pantalone, neka majica sa natpisom, udoban sako, dobre cipele i tašna. Sa takvim izgledom izmamićete poglede gde god da se pojavite.

Pored klasične crne boje, ove jeseni i zime dominirace svetlo plava boja kaputa, džempera. Ova boja se lako kombinuje sa svim ostalim bojama, a ostavlja utisak elegantnosti, mira i spokoja. Što se tiče čizama dominiraće preko kolena, što je i dobro jer se uklapaju i uz kratke suknje i duge haljine, ali su istovremeno dobre i za duboki sneg.

Ukoliko idete na neku večeru i neophodno je da zablistate u tome će vam pomoći haljine od pliša. Postoje različite kombinacije od pliša tako da sigurno u izboru nećete pogrešiti, jer je ceo svet zahvatio pliš. Naravno pored pliša dominiraće i somot pa je na vama da odlučite da li više volite rebrasto platno ili glatki pliš.

Pošto vremenska prognoza ipak najavljuje sneg i pomalo mraznih dana, onda vodite računa od kog materijala kupujete džempere. Najbolji su pamuk, jer nas greje kada je hladno, a istovremeno se ne znojimo. Vuna greje najbolje i stvari od vune se ne peglaju. Poliester i akril su veštački materijali, ne dozvoljavaju koži da diše, ali su mekani i prijatni.

Uz kombinaciju ovih boja i materijala nadamo se da ćete za sebe naći odevne stvari u kojima ćete izgledati i kao dama, i kao poslovna žena, ali i mamiti poglede mnogih.