30
апр

Želite da smršate, a da Vam to ne bude opterećenje? Za to su najbolji sobni bicikli

Prošli su praznici, a sezona kupaćih kostima je sve bliža. Uživajući u ruskoj salati, torti i ukusnim delikatesima kojima smo se gostili tokom praznika svi smo nabacili kilogram ili dva, a kada se to sabere sa zimskom kilažom tu je razlog za zabrinutost i posvećivanje dijeti ili nekoj fizičkoj aktivnosti. Da bi se izgubili kilogrami doktori najčešće savetuju kombinaciju oba – zdrave ishrane i fizičke aktivnosti. To većinu nas asocira na sate provedene u teretani i gladovanje, jer sam proces mršavljenja je čista matematika – morate potrošiti više kalorija nego što ih unesete da biste izgubili nagomilano salo. Ovo predstavlja veliki problem i mnogi odustaju od mršavljenja i pre nego što su započeli proces.

Dodatno demotiviše i činjenica što u teretanama gledaju samo najzgodnije vežbače, potpuno ignorišući to da teretane posećuju i osobe koje nemaju savršeno izvajana tela i da su i najzgodniji u jednom trenutku bili početnici i da se nisu rodili sa savršenim bicepsima. Ako ste se pronašli u svemu navedenom u prethodnim rečenicama, onda su, kada je proces gubljenja kilaže u pitanju za Vas najbolji sobni bicikli. 

Potrudite se da na početku procesa mršavljenja ne pravite drastične promene. Ne morate se odricati sve ukusne hrane, dovoljno je da prestanete da jedete slatkiše ili da odredite dan u nedelji kada ćete se počastiti parčetom svoje omiljene torte. Možete da počnete i tako što ćete odustati od grickalica ili gaziranih sokova. Posle možete uvesti zdraviju večeru, pa umesto pice ili paste, pripremite sebi meso i salatu. 

Najbolji trening na sobnoj bicikli

Za osobe koje ne vole vežbanje napolju su najbolji sobni bicikli jer ne moraju da izlaze ili ne zavise od vremena. Za one koji nemaju vremena za odlaske u teretanu najbolji su sobni bicikli jer trenig mogu da urade u bilo koje doba dana, ujutru, pre posla ili uveče nakon što uspavaju decu. Jednostavno pustite omiljenu seriju i odradite svoj kardio trening.

Kada je vežbanje u pitanju ne morate odmah krenuti u teretanu, treninge možete raditi i kod kuće. Za trening kod kuće su najbolji sobni bicikli iz više razloga. Prvo zbog toga što na sobnoj bicikli možete odraditi aerobni trening, a za vežbače koji su u boljoj kondiciji preporučuje se i HIIT trening. U zavisnosti od toga šta Vam više odgovara odaberite program i uživajte u vežbanju u udobnosti svog doma. 

Za HIIT trening su najbolji sobni bicikli zbog toga što savremeni modeli imaju displeje na kojima možete pratiti vreme vežbanja i odrediti vreme za odmor.

Ako Vas interesuju sobni bicikli prodaja se obavlja onlajn i u specijalizovanim prodavnicama sportske opreme. Bilo bi najbolje da pre kupovine odlučite koji su najbolji sobni bicikli za Vas. Na primer, ako nemate dovoljno prostora u stanu i ne želite da Vam sprava za vežbanje zauzima sav prostor, možete kupiti sobni bicikl na rasklapanje. Tako spravu nakon vežbanja možete odložiti u neki ugao sve do sledećeg treninga.