28
јун

Saveti i Trikovi za Selidbu u Novi Dom Bez Stresa

Nakon nedelja pretrage, konačno ste pronašli svoj dom iz snova – i dok osećate uzbuđenje, možda ste počeli da osećate i stres oko pakovanja stvari. Srećom, postoji nekoliko stvari koje možete uraditi. Hajde da detaljnije pogledamo sedam saveta koje možete primeniti kako biste smanjili stres prilikom selidbe.

Napravite plan

Ključ za održavanje organizacije tokom selidbe je da napravite plan pre nego što započnete. Ovaj plan će vam osigurati dovoljno vremena da obavite sve što je potrebno, kao što je angažovanje agencija za selidbe ili rezervacija kamiona za selidbu, kao i da pakujete sa dovoljno vremena na raspolaganju. Možete kreirati online dokument kako biste sve držali na jednom mestu. Držanjem ovakvog principa, selidba će biti manje stresna kako emocionalno, tako i finansijski, sprečavajući glavobolje kasnije.

Postoji mnogo lista za selidbu koje možete pronaći na internetu koje mogu pružiti smernice i informisati vas o zadacima koje možda niste uzeli u obzir. Najbolje od svega je što su mnoge od ovih lista već organizovane prema tome koliko nedelja pre selidbe se nalazite. Takođe preporučujemo da imate listu zadataka u koju dodajete sve što se setite. Ovu listu možete držati u svom telefonu ili u maloj svesci koju nosite sa sobom – ne zaboravite ni jedan detalj!

Koristite sistem obeležavanja

Pre nego što počnete sa pakovanjem, razmislite o kreiranju sistema za sortiranje vaših vrednih predmeta i ličnih stvari. Možete koristiti različite boje ili brojeve kako biste vizuelno organizovali svoje stvari. Prilikom obeležavanja kutija, napišite njihovu odredišnu lokaciju i sadržaj, kao i da li su predmeti lomljivi.

Obavezno napišite informacije na svakoj strani kutije kako biste lako videli gde pripada kasnije. Ovo će sprečiti konfuziju da imate kamion pun identičnih kutija bez načina da znate šta se nalazi u njima. Da biste olakšali proces kada se preselite u novi dom, odnesite kutije direktno u sobu kojoj pripadaju. To će vam uštedeti vreme i energiju prilikom raspakivanja!

Pro savet: Razmislite o korišćenju providnih kontejnera za skladištenje kako biste tačno videli šta se unutra nalazi, bez potrebe da otvarate kutije.

Počnite sa pakovanjem unapred

Vreme je jedan od najstresnijih faktora koji se javljaju prilikom planiranja selidbe. Ako ne započnete sa dovoljno vremena, može postati preopterećujuće kada pogledate dugačku listu obaveza koje treba obaviti.

Selidbe Apolon

Nakon što ste odredili svoj sistem obeležavanja, vreme je da počnete sa pakovanjem. Dobra smernica je da započnete najmanje dve nedelje pre selidbe. Počnite pakovanjem stvari koje ne koristite često i ostavite češće korišćene predmete za kraj.

Zamolite za pomoć

Svi ponekad mogu koristiti malo pomoći, stoga se ne plašite da zamolite prijatelje ili članove porodice za podršku tokom procesa selidbe. Bilo da vam pomažu u pakovanju ili jednostavno pružaju savete na osnovu sopstvenog iskustva, svaki vid pomoći će znatno ublažiti stres. Zabavan način da olakšate selidbu je da organizujete „žurku pakovanja“ u kojoj će vam prijatelji pomoći.

Fokusirajte se na jednu sobu u istom trenutku

Obilazak kuće, jedne sobe u isto vreme, takođe može olakšati održavanje organizacije. Počnite sa pakovanjem soba koje ne koristite često, poput gostinskih soba i trpezarija. Kako se približavate danu selidbe, možete pakovati sobe u kojima provodite više vremena.

Angažujte agenciju za selidbe

Iako neće u potpunosti ukloniti svaki stres koji selidba nosi, angažovanje profesionalnih agencija za selidbe će vam olakšati teret. Kada počnete tražiti selidbe Beograd ili selidbe cene, istražite kako biste angažovali pouzdanu agenciju kojoj možete verovati.

Postoje različite opcije dostupne. Na primer, puna usluga pakovanja će se pobrinuti za ceo proces samostalno, dok drugi mogu zapakovati i transportovati samo vaše posebne predmete ili aparate.

Spakujte torbu sa neophodnim stvarima za prvu noć

Kada ste spakovali sve i kada ste spremni za preseljenje u novi dom, pronalaženje određenih stvari koje vam odmah trebaju mogu biti noćna mora. Kako biste izbegli haotično traženje, spakujte posebnu torbu sa neophodnim stvarima za prvu noć u novom domu.

Uključite osnovne toaletne potrepštine, posteljinu, nekoliko stvari koje ćete obući i osnovni pribor za pripremu obroka. To će vam pružiti dovoljno vremena da započnete raspakivanje i organizaciju svojih stvari, bez potrebe za hitnim traženjem onoga što vam je potrebno.

Selidba u novi dom ne mora biti preopterećujuće iskustvo. Prateći ove savete i primenjujući organizaciju, možete smanjiti stres i uživati u početku svog novog poglavlja. Zapamtite, planiranje, pomoć i organizacija su ključni za uspešno i bezbrižno preseljenje. Srećno sa vašim novim domom!

Ознаке: , ,

There are no comments yet

Why not be the first

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *