11
нов

Tri najčešća problema vlasnika iPhone-a

Stvar prestiža ili ne, tek se ne može osporiti činjenica da su telefoni komapnije „Apple“ izuzetno i cenjeni i traženi. Posebno među pripadnicima mlađe populacije, koji se prosto utrkuju među sobom i trude se da imaju novije modele mobilnih telefona. A kada je u pitanju nadaleko čuveni telefon ove kompanije – iPhone u većini slučajeva jednom u toku godine biva lansiran i najnoviji model. 

Ipak, uvek ima ono ali, a u ovom slučaju je vezano za finansije, naravno. A i za šta bi drugo bilo vezano, kada se zna da je pomenuta kompanija i te kako poznata po „zanimljivim“ cenama. 

No, šalu na stranu, reč je o izuzetno kvalitetnim uređajima, koji pružaju maksimalno kvalitetan korisnički doživljaj. Koliko god da košta jedan iPhone, nema sumnje da li se isplati ili ne. Ali kao i kod bilo kog drugog mobilnog telefona, tako i kod njega postoje kvarovi koji se relativno često javljaju. 

Na svu sreću, postoje servisi mobilnih telefona, koji nude usluge popravki i ovih telefona. 

Zamena ekrana na iPhone

Kao jedan od najčešćih problema, kada su u pitanju mobilni telefoni ove kompanije se navodi oštećenje ekrana, odnosno stakla. Zapravo je u pitanju mehaničko oštećenje uređaja, do koga dolazi kada iPhone padne ili se na neki drugi način ošteti ekran. 

U većini slučajeva, to nema naročitog uticaja na samo funkcionisanje telefona. Međutim, s obzirom na to da je ekran ovih mobilnih telefona izrađen od stakla, čak i mala pukotina može u nekom trenutku da ozledi vlasnika. Upravo iz tog razloga se preporučuje kontaktirati odgovarajući servis moblinih telefona, kome je zamena stakla ekrana iPhone-a skoro pa rutinska intervencija. 

Sem toga, oštećen ekran može uticati i na rad samog uređaja vremenom, pa bi svakako što je moguće pre, trebalo izvršiti zamenu ekrana. Ne samo da može doći do dekolorizacije ekrana ili pojave mrtvih piksela, već oštećen ekran vremenom može značajno uticati i na funkionisanje samog uređaja. 

Popravka ili zamena Home button-a

Vlasnici iPhone se često žale na probleme sa ovim tasterom. Jednostavno, sve na uređaju funkcioniše normalno, čini se i onda iz čista mira Home button ne reaguje na pritisak. Obično se tada svi uspaniče, jer misle da im je telefon potpuno prestao sa radom.

Na svu sreću, postoje servisi mobilnih telefona za iPhone, u kojima su zaposleni stručnjaci spremni da vrlo brzo osposobe mobilni telefon uprkos ovom kvaru. 

Popravka zvučnika za iPhone

Ako se događa da imate problem sa lošim kvalitetom zvuka dok slušate recimo muziku na vašem telefonu, možda je trenutak da iPhone  odnesete na servisiranje. Ali se ne tako retko događa i da korisnici smatraju da imaju problem sa zvučnicima, da bi se na kraju ispostavilo da je problem zapravo vezan za mikrofon. 

Vrlo je jednostavno da shvatite i vi u čemu je problem, mada za tim nema potrebe. Dovoljno je da pronađete servis mobilnih telefona za iPhone, kako biste se sa serviserima dogovorili kada mogu konkretni kvar da otklone. Ali ako želite da budete sigurni da li je problem na vašem uređaju vezan za mikrofon ili za zvučnik, jednostavno testirajte sami. Tokom poziva obratite pažnju na to da li je zvuk sagovornika dobar, a pitajte ga i kako on čuje vas. Problem sa zvučnikom je, sasvim logično ako vi ne čujete dobro sagovornika, a on vas dobro čuje. Suprotno od toga, problem sa mikrofonom je ako vi sagovornika čujete odlično, ali ipak on ne čuje vas. 

Svakako bi trebalo da na vreme reagujete, bez obzira koji kvar da je u pitanju. Pronađite odgovarajući servis mobilnih telefona za iPhone i u najkraćem roku ćete imati opet ovaj sjajni uređaj na raspolaganju!