18
мар

Brojne prednosti optičkog interneta: Kvalitet signala, brzina protoka, sigurnost prenosa

Danas gotovo da ne možemo da zamislimo poslovanje bilo koje kompanije ili funkcionisanje jednog domaćinstva bez upotrebe interneta. Kvalitetan signal i brz protok informacija postao je imperativ u periodu kada su se gotovo sve firme opredelile za rad od kuće, a optički internet je pružio odgovarajuću podršku mnogima. Ova vrsta interneta predstavlja poslednje dostignuće moderne tehnologije i za sada najbrži način prenošenja signala. Zbog svog kvaliteta i stabilnosti, postao je prvi izbor mnogobrojnih kompanija, ali i običnih domaćinstava i pojedinaca. Bilo da se od vas očekuje da održite važnu onlajn prezentaciju potencijalnim klijentima ili samo želite da se opustite i strimujete omiljenu seriju, optički internet će podržati svaku akciju i obezbediti vam najkvalitetniju konekciju.

U narednim pasusima saznajte na koji način se optički internet razlikuje od ostalih vidova prenosa signala i šta ćete dobiti njegovim korišćenjem.

Šta je optički internet?

Optički kablovi zaduženi su za najsavremeniji prenos internet signala, a napravljeni su od najkvalitetnijeg kvarca. Osnovna karakteristika optičkih kablova jesu brzina protoka i kvalitet signala, a izuzetno su otporni na sve vremenske uslove. Na dotok signala neće uticati nevreme i grmljavina, stoga ćete 24 časa imati jednako kvalitetan signal i brzinu protoka. Ukoliko želite sigurnu konekciju i nesmetan rad, opredelićete se za brz i stabilan optički internet. Budite u toku sa najnovijim trendovima moderne tehnologije i unapredite vaše poslovanje pomoću najkvalitetnije vrste interneta današnjice.

Brzina i kvalitet signala kao glavne prednosti

Prednost optičkog interneta se, između ostalog, ogleda i u njegovoj brzini, koja je čak nekoliko puta veća u odnosu na druge vrste internet priključaka koje su zastupljene kod nas (ADSL i VDSL). Prosečna brzina ADSL interneta kreće se od 1Mbps do 50 Mbps, a optički internet obezbeđuje brzinu od minimum 100 Mbps, pa naviše. Ova činjenica omogućava pristup internetu sa više uređaja, a da to ne utiče na njegovu brzinu, kvalitet i dostupnost. Upravo iz ovog razloga se firme mogu osloniti da će podjednak signal biti dostupan svakom zaposlenom, kao i da će svi ukućani sa različitih uređaja moći da uživaju u omiljenim aktivnostima na internetu. Hipernet platforma biće odlična opcija za vaše domaćinstvo, a svaki kutak doma biće pokriven signalom.

Kablovi za internet

Siguran prenos podataka

uvanje podataka i njihovo deljenje je pojavom optičkog interneta postalo bezbednije nego ikada.  Državne institucije i različite kompanije svakodnevno šalju poverljive informacije i čuvaju dokumentaciju koja ne bi trebalo da bude dostupna svima. Korišćenjem optičkog interneta isključujete mogućnost presretanja podataka i  na taj način su sve vaše „interakcije“ potpuno bezbedne. Osigurajte vaše poslovanje i omogućite bezbednu komunikaciju u svakom trenutku.

Dostupnost optičkog interneta u Srbiji

Upotreba optičkog interneta je široko rasprostranjena, a dostupan je u skoro svim većim gradovima u Srbiji. O pokrivenosti signalom u vašem mestu, najbolje je da se raspitate kod lokalnog provajdera. Kada je reč o ceni, važno je napomenuti da je ona nešto viša u odnosu na druge vidove internet priključaka. Međutim, prednosti koje dobijate njegovim korišćenjem su mnogobrojne. Cene se razlikuju u zavisnosti od brzine protoka informacija, pa ćete lako pronaći paket koji će odgovarati vašim potrebama. Jedna od popularnijih opcija jeste internet paket bez ugovorne obaveze, koji će vam pružiti dodatno vreme da testirate sve karakteristike optičkog interneta i proverite da li paket zadovoljava vaše zahteve. Prednosti ove vrste paketa jeste što u bilo kom trenutku možete da otkažete uslugu, ukoliko niste zadovoljni provajderom.

Nadamo se da smo otklonili sve nedoumice u vezi sa optičkim internetom i približili vam sve njegove prednosti. Ova vrsta interneta svakodnevno broji sve veći broj zadovoljnih korisnika različitih profila i uzrasta. Budući da je stabilna i brza konekcija neophodnost današnjeg modernog doba, korišćenjem optičkog interneta funkcionisanje u onlajn svetu je prijatnije nego ikada.

 

Ознаке: