15
нов

Činjenice o liposukciji podbratka

Estetska hirurgija služi kako bismo sebi izgledali lepše, a samim tim se kasnije nakon intervencije i bolje osećali. Pre svega je važno da volite sebe, istinski da volite sebe, a onda ćete biti i spremni na promene koje vam i odgovaraju.

Ukoliko niste zadovoljni sobom i ne volite sebe, teško da ćete se posle samo jedne intervencije iz obasti estetske hirurgije osećati bolje i naprosto zavoliti sebe.

Međutim, ukoliko prvo zavolite sebe, a onda se podvrgnete estetskoj hirurgiji, onda ćete na bolji način prihvatiti vaš novi izgled i zaista ćete biti zadovoljni, jer znate zašto to radite i zašto želite da se bolje osećate. Kada je u pitanju liposukcija podbratka, postoji nekoliko činjenica koje treba da znate. Više o liposukciji možete pročitati na linku, a na sajtu bolnice Diona se mozete kompleto informisati o toj proceduri..

Ko se više podvrgava ovoj vrsti liposukcije?

Podaci govore da se jednako i muškarci i žene podrvgavaju ovoj vrsti estetske hirurgije. Generalno vlada mišljenje da se više podrvrgavaju liposukciji podbratka, ali i drugim vrstama plastičnih operacija. Međutim, statistika pokazuje malo drugačiju situaciju i bez obzira na mišljenje koje vlada, činjenica je da i muškarci žele da sebe promene na ovaj način.

Da li je važna veličina podbratka za izvođenje liposukcije?

Bilo da imate veći ili manji podbratak intervencija se jednako izvodi. Ovde je princip malo drugačiji u odnosu na liposukciju nekih drugih delova tela.

Naime, kada se izvodi liposukcija podbratka, potrebno je da se ukloni samo mala količina masnog tkiva, gotovo neprimetna, da bi rezultat bio zaista vidljiv. To je i logično, jer uglavnom u predelu podbratka ne postoji mnogo masnog tkiva i uglavnom je to manja regija. Sasvim je druga priča kada se izvodi liposukcija nekih drugih delova tela, gde postoji veća količina masnog tkiva, pa su samim tim te intervencije estetske hirurgije za nijansu komplikovanije.

Na koji način se izvodi liposukcija podbratka?

Svaka liposukcija se izvodi na isti način, odnosno pravljenjem rezova. To je osnova svake liposukcije. Kada je u pitanju liposukcija podbratka  uglavnom se prave tri reza, dva sa jedne i druge strane podbratka i jedan na sredini. Ti rezovi su veličine oko 3 milimetra, što će reći da su izuzetno minimalni. Zatim se izvodi proces vađenja masnog tkiva. Ne bi trebalo da imate strah od rezova, niti od same liposukcije, ukoliko izaberete estetskog hirurga, koji je iskusan u svom poslu.

Da li se ožiljci vide nakon liposukcije?

Apsolutno ne. Ožiljci nisu primetni nakon nekog vremena. Naime, to ne bi ni trebalo da se naziva ožiljcima, jer su to ukupno samo tri reza od po tri milmetra, koja vrlo brzo zarastu. Tako da ne morate da imate strah da ćete nakon operacije imati nešto na svom licu što ne želite.

Nakon operacije, odnosno ove vrste intervencije nećete više imati ono što vam je smetalo.

Liposukcija podbratka – lokalna ili opšta anestezija?

Uglavnom se radi lokalna anestezija kad je upitanju operacija podbratka. Međutim, ukoliko se izvode još neke slične intervencije na licu, neke intervencije koje imaju veze sa estetskom hirurgijom, onda će možda biti potrebno da se to radi pod opštom anestezijom.

U svakom slučaju to je nešto o čemu bi trebalo da razgovarate sa vašim hirurgom. Da li će to biti lokalna ili opšta anestezija, zavisiće od vaših želja, ali i od situacije u kojoj se nalazite.