27
окт

Najlepše i najpovoljnije knjige za decu na jednom mestu

Svaki dan je prilika da iznenadite vaše najmlađe na ovaj ili onaj način. Bilo da je to neki slatkiš, igračka, ili možda još bolje, knjiga. A kako u današnje digitalno doba deca sve više i više vremena provode za ekranima televizora, laptopa i pametnih telefona, trebalo bi od najmanjih nogu kod njih razvijati naviku čitanja.

Akcijski kompleti Dečijih knjiga se nalaze na samo par klikova od vas a da to vi verovatno ni ne shvatate. I ne samo da se nalaze, već su često i na veoma povoljnim akcijama tako da u isto vreme radite nešto dobro za vaše najmlađe, a opet i štedite novac, što sigurno dosta znači u ova ekonomski nesigurna vremena.

Deca vole knjige, a svi sigurno znamo i da je čitanje za decu veoma korisno. Američka akademija za pedijatriju savetuje čitanje knjiga deci naglas od prvog dana rođenja, pa i pre dok su još u stomaku. Čitanje knjige za decu stvara povezanost između roditelja i deteta.

Neke studije su pokazale da deca kojoj roditelji čitaju knjige uveče pred spavanje imaju i do 80% veći fond reči koje razumeju u odnosu na vršnjake koji uveče zaspe bez čitanja. Čitanje aktivira delove mozga koji pomažu razvoj jezika, govora i razumevanje reči, takođe pomaže i razvoju inteligencije i pomaže detetu da lakše i brže progovori i da poveća fond reči koje koristi.

Dečije knjige su uvek pravi pogodak

Dečije knjige odnosno dečija literatura je oduvek bila izuzetno popularna i njoj se uvek pridavala posebna pažnja. Mnogi autori su se specijalizovali isključivo za ovu vrstu spisateljstva shvatajući koliko je ona važna za pravilno odgajivanje i obrazovanje novih mladih generacija.

Pogotovo u sve nesigurnija vremena kada se od dece očekuje da sve brže i brže stupe u svet odraslih čime se postepeno smanjuje možda i najlepše i najkritičnije doba u životu svake osobe. Zato je izuzetno važno da roditelji pravilno usmeravaju svoju decu u razvoju i da podstiču njihovu radoznalost i istraživanje. A knjige za decu su prava stvar za to!

Knjige za decu na sjajnoj akciji

Online knjižara Knjige na dlanu pripremila je za sve svoje verne pratioce sjajne akcije i ponude za neke veoma popularne dečije knjige. Tu je komplet Divlji dečaci FUDBAL snižen na samo 799 dinara sa skoro 2400 dinara! Sjajna akcija i siguran poklon za svakog mališana i adolescenta jeste i Hari Poter komplet – Ukleto dete i Relikvije smrti za odličnih 1500 dinara, sniženo za više od 50%!

U izuzetno primamljivoj ponudi se takođe mogu naći i dva kompleta dvojezičnih bajki sa pratećim CD-om, kao i dva kompleta Enciklopedije 100 otkrića (svaki komplet obuhvata čak 5 različitih naslova). Iz ponude takođe izdvajamo i četiri različita kompleta sa po čak šest knjiga po kompletu Ilustrovana istorija sveta za samo 999 dinara po kompletu, sniženo sa 2400 dinara.

Ознаке: , ,