31
авг

Stajilng inspiracija: Sportsko-elegantni stajlinzi za svaku priliku

Modna industrija okreće se svojim potrošačima i njihovoj udobnosti. Upravo se zbog toga na svetskim modnim pistama ali i u uličnom stilu nesumnjivo primećuje novi trend, koji svi obožavamo – sportska elegancija. Evo nekoliko ideja kako da je primenite u svom stilu.

Denim jakna – i jakna i aksesoari

Denim jakna nešto je što poznavaoci mode uvek imaju u svom garderoberu. Ovaj jednostavni a udobni komad odličan je jer ga možemo nositi u svežijim letnjim noćima, kao i celu jesen i celo proleće. Pritom je udoban i ima jedan specifičan modni efekat – koji se u modnim magazinima zove “dress down”. Uloga denim jakne je da nam omogući da i sasvim elegantne komade odeće nosimo u dnevnim i opuštenim varijantama.

On smanjuje elegantnost čipkane haljine taman toliko da možemo da je ponesemo na kafu sa drugaricom i da budemo vrhunski stilizovane a pritom izgledamo ležerno. Možemo je kombinovati i sa elegantnom belom košuljom za zanimljivi modni efekat.

Devojke sa maskama na licu

Kreiranje bazičnog garderobera

Bazični garderober podrazumeva sve one komade koje svako od nas treba da ima kako bi sa lakoćom pravio različite odevne kombinacije. U njega spadaju komadi poput – farmerki, poslovnih pantalona, vunene rolke, bele košulje, suknje jednostavnog kroja, male crne haljine, blejzera i jedinog elementa bazičnog garderobera od čijeg umnožavanja ne beže čak ni minimalisti – majice.

Udobne pamučne majice uvek su nam potrebne, u svim bojama, oblicima i dezenima. Najvažnijim se svakako smatraju klasične bele majice, crne majice i majice sa printom. Trendi digitalna štampa na majicama omogućava nam da garderobom izrazimo svoj stil i stav, a trenutno aktuelne personalizovane zaštitne maske za lice fantastično se uklapaju sa ovakvim stajlingom. Majice i maske sa identičnim printom mogu se nositi u potpuno sportskoj varijanti, ali i u elegantnijoj, ukombinovane sa fino iskrojenim blejzerom.

Kako stilizovati helanke

Kako stilizovati helanke

Ako nešto vrišti “sportska odeća” to su helanke, i dugo je važilo pravilo da ih nijedna osoba koja drži do sebe i svog stila ne bi nosila u situaciji koja ne podrazumeva sport i rekreaciju. Ipak, sa stupanjem sportske elegancije na scenu, modni gurui i influenseri prigrlili su ovaj udobni komad sportskog garderobera i učinili ga prilagodljivim najrazličitijim prilikama.

Helanke možemo kombinovati sa visokim potpeticama i dugom tunikom, na koju stavimo elegantni kaiš za struk. Možemo ih nositi ispod haljine umesto debelih čarapa u zimskim mesecima, a možemo kombinovati i sa elegantnim ili jednostavnim bluzama ako preko svega toga obučemo dugački strukirani kaput. Cela tajna nošenja helanki u različitim prilikama jeste da nam zadnjica, koju one ističu, bude prekrivena drugim komadom odeće. Na taj način poništavamo sportski efekat helanki a ubrizgavamo im dozu elegancije, noseći pritom komad daleko udobniji od bilo kojih pantalona.

Patike za svaku priliku

Patike u svakoj prilici

Patike su omiljeni komad obuće svakog ljubitelja sporta, a od nedavno i svakog ljubitelja mode. Sa pojavom sportske elegancije i stilova koji se nazivaju athleisure i workleisure a koji u fokus stavljaju udobnost obuće, i modne kuće i dizajneri prave zaokret i patike vide kao najnosiviju i najuniverzalniju obuću. Zbog toga je dizajn patika toliko različit danas, možemo ih naći od svih materijala, u svim bojama i oblicima i u skladu sa tim ih kombinovati u zavisnosti od prilike za koju ih nosimo.

Najpopularnije su ipak klasične bele, ravne patike koje se nazivaju i tenisicama i one su sastavni deo gotovo svakog garderobera ljubitelja mode. Patike možemo nositi i na suknju i haljinu, kao i uz poslovne pantalone. Da bi kombinacija delovala elegantno, bitno je da patike budu najopušteniji deo autfita, a sve ostalo onda sme da bude klasično i šik i nećete pogrešiti.

Moda nikada nije bila zanimljivija i davala nam više uzbudljivih mogućnosti i kombinacija nego sada. Sportska elegancija čini modu dodatno primamljivom, jer više ne poistovećujemo trendove sa nečim što nam je neudobno i što nas sputava, već nam daje mogućnost da se izrazimo ali i uživamo u šetnji i svim aktivnostima koje nosi dan.