6
сеп

Najbitnije stvari za vašu bebu

Dolazak bebe može da bude naporan period u životu budućih roditelja. Razmišljanje o nepoznatom i šta će sve morati da nauče u prvim danima bebinog života nije lako, a na to sve treba dodati i stres oko toga šta bebi kupiti pre nego što dođe na svet. Ovaj tekst je tu da vam da neke ideje oko toga šta će vam pomoći u prvim danima i mesecima bebinog života. 

Ljuljaška za bebe

Ljuljaška za bebe je odlična stvar u prvim meseci bebinog života. Današnje, moderne ljuljaške imaju opciju da ljuljaju automatski vašu bebu pa tako bebe vrlo brzo zavole ove ljuljaške. Uglavnom ove ljuljaške imaju i muziku koja umiruje vašu bebu. Moći ćete da stavite bebu u ljuljašku, zavežete je, pustite joj muziku i ljuljanje i na miru obavite svakodnevne obaveze. Nekada bebe vole i da spavaju u ljuljašci za bebe pa tako možete dodatno da odmarate ruke od uspavljivanja. 

 

Gnezdo za bebe

Još jednu stvar u koju biste trebali da investirate jeste gnezdo za bebe. Ovo je odlična investicija jer može da vam koristi na više načina. Kao prvo gnezdo možete da stavite u krevetac vaše bebe kako bi udobnije spavala. Gnezdo za bebo takođe može da se koristi kada vam je potrebno da beba spava u dnevnoj sobi dok vi nešto radite. Detetu ne kvarite udobnost, a vidite je u svakom trenutku. 

Pored toga, gnezdo za bebe možete da nosite sa sobom na putovanja i koristite umesto kreveca ili ako želite da beba spava sa vama u krevetu možete je zaštititi tako što ćete bebu staviti u gnezdo za bebe pa tek onda na vaš krevet. Mogućnosti su beskonačne, a svakom domu sa novom bebom je potrebno jedno gnezdo za bebe. 

Kolica 3 u 1

Još jedna od stavki koju biste trebali da kupite jesu kolica 3 u 1. Pored toga što takva kolica možete da koristite od početka bebinog života pa do 2-3 godine ona imaju i nosiljku/autosedište kao još jednu stavku. 

Ova nosiljka vam dosta koristi u prvim mesecima bebinog života kada treba da je prenesete iz kola u stan ili iz stana u kola, ali prvenstveno je ovaj deo bitan zbog sigurnosti koju vaša beba dobija time što dok se vozi u kolima je vezana i bezbedna u svom autosedištu. Ovo autosedište možete da koristite do bebinih 6 meseci ili 9 kilograma. 

 

Presvlačilica

Stvar koju definitivno treba da imate u kući kada beba dođe jeste presvlačilica. Kako ne biste trošili pare na velike komode za presvlačenje koje ćete kasnije baciti ili zaboraviti negde kupite jednostavno samo presvlačilicu koju ćete postavljati na ivice kreveca kada bebu treba da presvučete. 

Vrlo je lako i jednostavno, a ne zauzima dodatno mesto u bebinoj sobi. Presvlačilica je napravljena od materijala koji se lako pere, ali je unutra sunđer koji čini da bebi bude udobno dok se presvlači. Ovu presvlačilicu možete da koristite sve dok vaša beba ne prestane da koristi pelene, a pored toga ne koštaju puno i praktične su. Nadamo se da smo vam pomogli u odabiru stvari za bebu sa našim spiskom najbitnijih stvari koje treba da kupite za dolazak prinove.