17
јан

Sve što treba da znate o angažovanju benda za svadbe u Srbiji

Kada je reč o svadbama, zabava je veoma bitna stvar. Muzika, odnosno bend za svadbe jeste jedna od prvih stvari koje treba rezervisati u procesu organizacije svadbenog veselja. Bez obzira na to koliko je sve dobro organizovano, loš bend za svadbe može „ubiti“ svako veselje u Srbiji. Zbog toga je izuzetno važno angažovati kvalitetan bend. U današnje vreme ponuda bendova za svadbe je veoma široka. U daljem tekstu, pokušaćemo da Vam olakšamo potragu i unajmljivanje idealnog benda.

Mnogo je stvari o kojima treba brinuti kada je u pitanju planiranje velikog dana. Međutim, jedna od nekoliko stvari koju mlada, mladoženja i gosti pamte jeste muzika. Uprkos tome, ona je često jedna od poslednjih stvari koju mladenci rezervišu.

U ponudi ima mnogo bendova, ali Vam mi savetujemo da izaberete onaj čiji je repertoar bogat različitim muzičkim žanrovima kako bi se za svakog gosta našlo po nešto. Postoji nekoliko ključnih stvari koje treba imati na umu prilikom unajmljivanja benda za svadbe.

Dogovor oko repertoara i pesma za prvi mladenački ples

Repertoar je jedna od prvih stvari o kojima se mlada i mladoženja moraju unapred dogovoriti sa bendom. Pojedini bendovi drže se samo svog repertoara i numera koje uobičajeno izvode. Drugi su pak otvoreni za pregovore. Pre nego što unajmite bend za svadbe slobodno ih upitajte da li i koliko imate pravo da učestvujete u izboru pesama. Možda ne bi bilo loše da, ukoliko Vam se za to ukaže prilika, posetite neki od nastupa tog benda, kako biste poslušali njegov standarni repertoar i uverili se u njegov muzički kvalitet.

Ukoliko ste među nastavljačima tradicije prvog mladenačkog plesa, razmislite o tome šta želite. Brz ili spor ples? Imate li „svoju“ pesmu i da li želite da zaplešete uz nju? Najbolji prvi plesovi jesu oni za čije vreme mladenci mogu „biti to što jesu“, grliti se, ljubiti se, smejati se… Jednom rečju – uživati. Tako ćete ujedno i olakšati posao fotografu koji će se truditi da ovekoveči što prirodnije i srećnije momente Vašeg velikog dana. O pesmi za prvi mladenački ples se unapred dogovorite sa bendom. Može se dogoditi da ona nije deo njihovog repertoara. Međutim, ukoliko ih ljubazno zamolite skoro da nema benda za svadbe koji pesmu neće hteti da uvežba.

Cena, radno vreme benda za svadbe i drugi detalji

Cena najčešće jeste faktor koji nas ograničava prilikom kupovine različitih proizvoda. Ni angažovanje benda za svadbe nije izuzetak – cena koju smo u mogućnosti da platimo često utiče na naš izbor. Iz tog razloga, ovo je jedna od najbitnijih stvari o kojima se morate unapred dogovoriti sa članovima benda.

Pored cene, dogovor oko početka i kraja radnog vremena benda, odnosno njegove svirke takođe ne treba izostaviti. Kako zbog Vaših, tako i zbog interesa benda koji možda imaju nastup narednog dana za koji žele koliko-toliko da budu odmorni. Dodatno, unapred odredite trajanje i broj pauza na koje bend ima pravo.

Kao vid garancije, Vama da će bend nastupi i bendu da će biti isplaćeni, najbolje je da se usmeni dogovor oko svih, ili makar najbitnijih detalja, ovekoveči ugovorom.