18
јан

Saveti kako da održavate svoj automobil na pravi način i ne budete prevareni

Niko ne želi da troši uzaludno svoj novac koji je zaradio. A to se često dešava kada plaćamo za neke usluge i previše, iz razloga što nismo dobro upoznati sa problemom koji imamo, pa dozvoljavamo drugima da na nama zarade i više nego što bi trebalo.

To se dešava u svim sferama života, a mi ćemo vam na ovom mestu dati neke savete kako da izbegnete neprofesionalnog mehaničara u nameri da vam naplati više nego što njegova usluga zaista vredi.

A hteli mi da priznamo ili ne, danas se sve češće mogu naći mehaničari kojima kvalitet usluge koju pružaju nije na prvom mestu, već samo misle o zaradi. A redovno održavanje je neophodno, i to znaju svi oni koji poseduju automobile. Zato su i česti susreti sa automehaničarima kod kojih se odlazi po savet, neku uslugu ili onda kada su vam potrebni određeni auto delovi i njihova montaža.

Sigurni smo da vašem ljubimcu na četiri točka želite da pružite najbolji mogući servis, a mi ćemo vam pomoći korisnim savetima.

Budite sigurni da ste izabrali pravog mehaničara

Već smo ranije naveli sa kojim problemima se možete suočiti prilikom odlaska kod automehaničara. Zato je poseban oprez potreban onda kada se odlučujete kod kog ćete otići.

U ovakvim situacijama je najbolji način da putem preporuke i vi izaberete vašeg čoveka ili auto servis koji će biti zadužen za brigu o automobilu. Raspitajte se kod svojih poznanika i saslušajte njihova iskustva. Saznajte kakav je odnos njihovih mehničara prema poslu, koje novčane iznose naplaćuju i koliko su profesionalni. Kada sakupite dovoljno informacija, i odluku ćete lakše doneti.

I naravno, ako niste zadovoljni vašim trenutnim servisom koji vam održava automobile, promenite ga. Nema razloga da svoj novac trošite na uslugu kojom niste zadovoljni.

Značaj velikog i malog servisa

Svako ko poseduje automobile treba da zna da su redovni veliki i mali servis neophodni i obavezni ukoliko želite da izbegnete veće probleme i kvarove.

Mali servis prevashodno služi za zamenu nekih auto delova, kao što su sistem kvačila i kočnica, zatim filtera, a tu je i zamena ulja. Ovo su sve sitniji poslovi, ali moraju se redovno obavljati jer u suprotnom mogu nastati mnogo ozbiljniji problemi.

Sa velikim servisom isto nema kompromisa. Nikako ga ne treba izbegavati jer je bezbednost na prvom mestu, a samo ispravan auto, uz odgovornu vožnju, je njena garancija.

U kojim situacijama se odlučiti za kupovinu polovnih auto delova?

Polovni auto delovi znače uštedu, i to je glavni razlog zašto se za njih odlučujemo. Ipak i tu treba biti izuzetno obazriv, jer se neki auto delovi nikako ne bi trebali kupovati kao polovni.

Savetuje se da sve auto delove koji su potrebni za veliki i mali servis budu originalni i novi. Dok sa druge strane, limarija, staklo, retrovizori, branici, farovi, sirena, brisači, sedišta se mogu nabavljati i kao polovni.

Naravno, i kada nabavljate polovne auto delove morate da se pazite prevaranata. Dobro se raspitajte od koga kupujete da kasnije ne bi imali nepredviđene troškove.