5
дец

Uređenje stana – promena koja ne nastaje preko noći

Da li vi volite da provodite vreme u svom domu?

Uživate li u svojoj dnevnoj sobi dok ispijate jutarnju kafu?

Ili je ipak vreme da menjate nešto u svom enterijeru?

Kažu da žene i te kako vole da troše novac na sitnice u stanu, ali to nije loše, zar ne? Mala promena uvek dobro dođe.

Ipak, one krupnije promene dolaze samo kada se na to ukućani čvrsto reše, kada su u finansijskoj mogućnosti i kada se ukaže prava prilika za potpuno renoviranje i uređenje stana. A uređenje stana sa sobom nosi mnogo toga.

Problem nastaje onda kada za neku neodložnu promenu, adaptaciju u stanu ukućani nemaju dovoljno novca. Ako vam procure cevi i kada vam je jedina opcija renoviranje kupatila, onda može da nastane prava muka. Ista situacija je ako niste planirali, a morate da zamenite grejna tela. Da biste izbegli ove probleme, potrebno je da mislite na vreme o adekvatnom i najboljem rešenju. Kada su grejna tela u pitanju, onda bi trebalo napomenuti da su panelni radijatori idealni za stanove svih veličina. Ako živite u manjem stanu, onda panelni radijatori štede prostor, a omogućavaju efikasno zagrevanje stana.

U većim stanovima ne samo da dobijate još slobodnog prostora, nego ostavljate priliku da se uređenje stana može izvršiti na nekoliko mogućih načina.

Ako ste pak rešili samo da malo drugačije uredite stan za narednu godinu, onda vam predlažemo nekoliko novih, a odličnih ideja za uređenje stana.

Kombinujete rasvetu i boju zidova!

Ako ste rešili samo malo da se igrate bojom zidova u stanu, onda je vreme da se pravilno pripremite za promenu. Najpre odaberite podlogu za zidove, odaberite boju, pa se tek onda odlučujte za vrstu nameštaja. Važno je da na vreme izaberete adekvatnu kombinaciju boja. Tačnije, ako ste se odlučili u koju boju ćete okrečiti dnevnu sobu, onda izaberite boju nameštaja i drugih dodatnih elemenata u odnosu na zidove.

Za dnevni boravak se uglavnom savetuju svetlije boje, a ako je dovoljno svetlosti onda možete malo eksperimentisati sa tamnijim bojama. Svakako, nemojte mnogo da eksprimentišete da ne biste ugušili prostor. Zatim obratite pažnju na rasvetu. Koliko je važno dobro veštačko osvetljenje svima je dobro poznato, ali kada budete kupovali novu rasvetu osim interesantih dekoracija, birajte i kvalitetno. Pored centralnog osvetljenja, uvek birajte i dodatnu rasvetu, a male lampe, lampe za police i fotelje sigurno će se odlično uklopiti u čitav enterijer.

Kombinujte stolariju i zavese!

Uređenje stana nekada podrazumeva i mnogo više ulaganja nego što ste očekivali. Ako ste rešili da menjate stolariju, onda se obavezno odlučite za PVC prozore, a ako pak imate drvenu stolariju onda ih pravilno ukombinujte sa zavesama.

U svakom slučaju, bilo da je moderna ili drvena stolarija u vašem domu, birajte zavese koje su svetlijih nijansi, a uvek se savršeno uklapaju prljavo bele zavese, narandžaste ili nežno žute.