18
дец

Zašto su usisivači za pepeo idealno rešenje za čišćenje vaših grejnih tela?

Postoje razni modeli usisivača koji su namenjeni i različitim specifičnim granama industrije, a samo jedan u nizu, inače veoma popularan i tražen proizvod u poslednje vreme su usisivači za pepeo. 

Predstavljaju mašine odnosno uređaje koji se koriste za otklanjanje ostataka nakon loženja na raznim vrstama grejnih tela. Specijalno su dizajnirani tako da mogu da se koriste u ovim eksteremnijim uslovima i da budu i te kako efikasni. 

Razlikuju se modeli po snazi, proizvođaču, funkcijama i dizajnu, a on čega logično zavisi i njihova cena. 

Jednostava upotreba i mobilnost 

Iako postoji mnoštvo modela usisivači za pepeo oni imaju i neke zajedničke karakteristike koje se pre svega odnose na jednostavnost upotrebe. Važno je napomenuti da zbog određenih specifičnosti ipak treba detaljno pročitati uputstvo svakog proizvođača i prilikom primene se toga pridržavati. Pravilna upotreba omogućava dugotrajnost i smanjuje mogućnost kvarova na minimum. 

Osim toga poznato je da usisivači za pepeo za svoj rad koriste električnu energiju što znači da moraju biti uključeni na struju. Dužina kabla određuje mobilnost. Ali treba napomenuti i da su lako prenosivi i mogu se koristiti u raznim prostorijma, lako se mogu transportovati. 

Preporučuje se da se mašina pre svake upotrebe očisti. 

Otpornost na toplotu 

Glavna karakteristika usisvača za pepeo je to što se koristi za nešto ekstremnije uslove, odnosno kod grejnih tela gde su nešto ekstermnije temperature. Dugačko crevo koje ima omogućava da njime priđete do prašine i čestica bez toga da vi sami morate tom mestu da se približite. 

Za razliku od običnih modela koji su namenjeni za svakodnevnu upotrebu, usisivači za pepeo su napravljeni od materijala koji su otporni na toplotu. Ovo je važno jer pepeo spolja može izgledati kao da se ohladio, ali njegove čestice iznutra mogu biti vruće i korišćenje neadekvatnih aparata u nijhovom uklanjanju može izazvati požar. 

Zanimljiv je podatak da je uglju potrebno od 12 do 24 časa da se potpuno ohladi. Zato vodite računa o svojoj bezbednosti i koristite adekvatna sredstva u ove svrhe. 

Sigurnost je važan kriterijum pri odabiru najadekvatnijeg modela jer se on koristi za čišćenje kamina, peći na pelet i drva, kotlova, roštilja i tome slično. 

Održavaju čisto životno okruženje i praktični su 

HEPA filter koji se nalazi u ovim mašinama je specijalno dizajniran da prati i izvlači čak i one najfinije čestice prašine iz vazduha. Zato je vazduh koji se izduvava iz uređaja čist i to je razlog zbog kojeg mnogi kažu da se njegovom upotrebom održava čisto životno okruženje. 

Usisivači za pepeo predstavljaju kompaktno, moćno i jednostavno rešenje. Obično su laki za manevrisanje i upravljanje. Možete ih opremati određenim delovima dodatne opreme. 

Po svim gore pobrojanim karakteristima predstavlja idealno rešenje za brzo i bezbedno usisavanje i onih najsitnijih čestica u čemu važnu ulogu igraju filteri u njemu. Zato birajte kvalitetne i odgovarajuće filtere, održavajte ih redovno i blagovreme menjajte (u skladu sa potrebama). 

Ovi proizvodi zaista omogućavaju lako održavanje ložišta, a pri odabiru treba voditi računa o nekoliko važnih karakteristika od kojih su najvažnije snaga motora, zapremina rezervoara i zaštitni filteri.