22
јул

5 Pravila u nezi kože koja će vas podmladiti za 5 godina

Kada kupimo kremu za lice, od nje očekujemo instant dejstvo, i često se brzo razočaramo. Istina je da delovanje određenog proizvoda za kožu u trenutnim efektima možemo primetiti samo po tome da li odgovara našem tipu kože – po tome kako utiče na naš ten, količinu sebuma i da li nam, eventualno, izaziva iritacije ili bubuljice.

Za sve one dugoročne tretmane, koje proizvodi za lice obećavaju na svojim kutijama, moramo pričekati dosta duže, pa i nekoliko godina. Tajna podmlađivanja leži u kontinuiranoj, višegodišnjoj nezi kože i spolja i iznutra, i proverenim najsavremenijim tretmanima. Navodimo vam 5 načina da tretirate svoju kožu, kako bi za 5 godina sasvim sigurno mogli da očekujete zaustavljanje i  umanjenje znakova starenja.

Koristite prirodne maske za lice

Maske od veštačkih sastojaka često će imati brz, ali kratkoročan efekat kada je u pitanju smanjivanje otoka na licu i toniranja kože. Ukoliko ciljate na dugoročne efekte i podmlađivanje, okrenite se prirodnim sastojcima i tretirajte kožu maskom bar jednom nedeljno.

Maske sa zelenim biljem poput spanaća i blitve sve su popularnije, jer sadrže lutein, antioksidant koji štiti kožu od slobodnih radikala. Maslinovo ulje je još jedan od sastojaka koji se mogu dodati u domaću masku za lice,a  sadrži vitamin E koji eliminiše toksine iz kože.Mlečni proizvodi takođe blagotvorno deluju na kožu kada ih koristimo u maskama, stimulišući proizvodnju kolagena.

Tretmani za podmlađivanje

Podmlađivanje lica savremenim tretmanima jedan je od najefikasnijih načina da se podmladite. Razvoj industrije lepote doveo je do toga da tretmani podmlađivanja postaju što manje invazivni i sve prirodniji, pa se obavljaju sa lakoćom, a proces oporavka od njih je veoma kratak. Jedan od najefikasnijih tretmana je PRP lifting lica.

Ovaj tip liftinga ima višestruke efekte među kojima su smanjenje pora i ožiljaka od akni, redukovanje bora, otoka ispod očiju i opuštena koža. Osim PRP liftinga, još jedna sve popularnija metoda je i podmlađivanje uz pomoć ubrizgavanja mezoterapeutskih koktela u lice. Ovi kokteli sadrže vitamine, minerale, hijaluronsku kiselinu i sve potrebno licu za ublaživanje otoka i hidrataciju.

Grudi

Redovan piling

Iako spada u agresivniji način čišćenja lica, ukoliko se obavlja u određenim vremenskim razmacima – na primer, dva puta mesečno, piling može biti veoma blagotvoran za dugorično podmlađivanje. Oslobađanjem lica od mrtvih ćelija, stimulišemo bržu regeneraciju novih ćelija kože. Pilingu je najbolje pristupiti neposredno posle tuširanja, ili tokom njega. Prirodni sastojci su dobra opcija i kod ove metode podmlađivanja, pa piling u kućnoj radinosti možete napraviti od ruzmarina, soli i kokosovog ulja. Kafa je takođe jedan od sastojaka domaćih smesa za piling, pa pronađite kombinaciju koja vam najviše prija.

Ishrana u svrsi podmlađivanja

Osim tretmana spolja, kožu moramo hraniti i iznutra – odabirom namirnica koje sadrže vitaminske komplekse. Najbitniji su vitamin C, poznat u svojim antioksidativnim svojstvima, ali i vitamin B, odgovoran  za revitalizaciju kože od štetnog sunčevog zračenja. Namirnice u kojima ćete ga naći su meso, jaja, zeleno povrće i pasulj. Osim bogate i raznovrsne ishrane, savet koji slušamo svakodnevno, ali koji time nikako ne gubi na važnosti je i redovna i dovoljna hidratacija. Ne dozvolite da vas obaveze ometu u unošenju dovoljno vode u organizam, jer se dehidratacijom dovodi do smanjenja elastičnosti kože, te bržeg starenja,

Redovan san

Dok spavamo, ne samo da nismo izloženi štetnim sunčevim zracima koji ubrzavaju starenje, i ne samo da nam je lice smireno, te nema mrštenja i facijalnih ekspresija koje nam dugoročno stvaraju bore, već se obavljaju brojni korisni metabolički procesi u našem organizmu, odgovorni i za to da izgledamo najbolje moguće. Odrasloj osobi se predlaže od 6 do 9 sati sna dnevno. Stoga, ukoliko želite da se podmladite za 5 godina, ne odlažite spavanje, već ugrabite sat duže ovog prirodnog eliksira mladosti.

Kao što smo videli, proces podmlađivanja ima mnogo smerova i najbolji rezultati postižu se kombinacijom svih tehnika podmlađivanja. Primenom svake od njih, postižete ne samo blistavu kožu, već i zdrav balans organizma, kojim poboljšavate kvalitet života.