25
јул

Belgrade Nightlife: Gde izaći, kako odabrati garderobu, šta piti?

Ne postoje pravila kada je Belgrade Nightlife u pitanju. Ne može se reći da je sve dozvoljeno, ali je prilično mnogo stvari dozvoljeno. Na prvom mestu dobra i ludačka energija je ne samo dozvoljena, nego i poželjna bilo gde da krenete, a prosto je nemoguće nemati je kada i samo kročite u Beograd.

Želja će vas vući da sve vidite i da sve obićete, a neke će posebno interesovati i Belgrade Nightlife in clubs i dobar provod. Naravno da će ih zanimati i mnoge druge stvari u vezi sa tim noćnim provodom koji se odvija u Beogradu i zato treba reći nešto malo više o tome?

Gde izaći u Beogradu?

Ovo pitanje nije niti malo lako, ali opet sa druge strane se čini da i nije tako teško dati odgovor na njega. Možda je bolje pitanje gde bi trebalo svaki turista prvo da izađe, jer je evidentno da u Beogradu ne možete izaći samo na jedno mesto. Ukoliko posetite samo jedno mesto to onda znači da nećete videti ništa od tog čuvenog Belgrade Nightlife-a. Zato morate malo da istražujete. Dakle, čak i ako niste ljubitelj srpske muzike i ako niste ljubitelj noćnog provoda generalno, to ne znači da treba da zaobićete neka čuvena mesta. Kafane su broj jedan i kafane nikako ne smete zaobići. Zatim na drugom mestu su noćni klubovi, splavovi. Čak i ako niste tip koji sluša na primer stranu muziku i komercijalnu našu muziku, to nema veze. Ove beogradske splavove morate bar jednom u životu isprobati i videti zašto su i po čemu su oni tako čuveni, a već znate da su i te kako poznati. Tako da, treba da odete na splavove, ali i treba da posetite kafane.

Kako odabrati garderobu?

Sve naravno zavisi od kluba do kluba i od splava do splava kako ćete se obući. Neki splavovi i kafane i klubovi imaju određeni dress code i to je sasvim razumljivo. Da pojasnimo malo detaljnije. Kada želite da idete na neke određene poznatije splavove, koje važe za elitne splavove i odraz su Belgrade Nightlife-a, onda treba da obujete štikle, ukoliko ste devojka i da se sredite naravno malo više nego inače. Zatim, ako ste muškarac, onda treba isto tako da se sredite malo više nego inače, naravno ne treba da preterujete, ali se jedan doteran i elegantan stil podrazumeva. Kada idete u kafane, tu već možete da budete opušteniji, a ionako se i one cure koje su došle u štiklama posle određenog vremena izuju i krenu da igraju tradicionalno kolo i krenu da igraju po stolovima. Upravo je ovo čar Belgrade Nightlife-a.

Šta piti?

Uvek se prvo savetuje da probate tradicionalna srpska pića, a pod tim se naravno podrazumeva i rakija. Inače, bilo da se nalazite u kafanama ili bilo da se nalazite na splavovima treba da znate da rakiju možete bilo gde da probate. Nakon toga naravno savetujemo da probate i srpska vina, ali ne naravno isto veče, ne treba da mešate alkohol. Srpskim vinima ćete se i te kako oduševiti, tako da jedno veče ostaviti i za probanje istih.