6
феб

Birate sanitarije za kupatilo? Poslušajte naše predloge za pravilnu odluku!

Veličina kupatila i raspored odvodnih cevi diktira odabir sanitarija za kupatilo, ali i u okviru svake grupe postoje modeli sa zanimljivnim karakteristikama koje mogu doneti više estetske standarde, vizuelno prostraniji prostor i funkcionalnije uređeno kupatilo.

Velika ponuda različitih umivaonika, wc šolja, kada, tuš kabina može da stvori konfuziju pri odabiru pa je važno znati kojim opcijama raspolažete i na šta treba obratiti pažnju pri kupovini.

Koliko prostora imate za ugradnju sanitarija za kupanje?

Dobro premerite da li u vaše kupatilo može da stane kada ili je neophodno ugraditi tuš kabinu. Kompromis mora da postoji, a u manje prostore se gotovo sigurno moraju ugraditi one sanitarije za kupatilo koje ne zauzimaju  previše prostora baš poput ugaonih tuš kabina, tuš paravana ili tuš stena. Napredovalo se i u opremi za tuš baterije pa ako dodate usponski tuš imaćete pravi vodopad u svom kupatilu i uživanje u običnom tuširanju.

I kade se prave raznih dimenzija: pravougaone, poluugaone, hidromasažne, ali zauzimaju više prostora. Ko ima prostranije kupatilo može da uživa u dugim kupkama u prelepo dizajniranim kadama.

Sanitarije za kupatilo predviđene za umivanje

Lavaboi su sanitarije za kupatilo koji su pretrpeli možda i najuočljiviju promenu dizajna. Nude se u raznim dimenzijama i oblicima: pravougaoni, plići, dublji, umivaonici za uglove… Sa ovim sanitarijama za kupatilo se može dosta uštedeti na prostoru, ali i uneti najuočljivije izmene tokom renoviranja.

Svakako su najmodernije konzolne vrste kojima je odvod u zidu jer je prostor ispod slobodan i često se kombinuje sa efektnim ormarićima za kupatilo. 

Nadgradni modeli sanitarija za kupatilo se postavljaju na postolje i deo su najluksuznije opremljenih prostora, naravno i cena prati estetku pa razmislite koliko ste spremni da izdvojite novca pri kupovini.

Treba pomenuti i to da postoje vrhunski dizajnirani umivaonici sa podnim odvodom ili oni sa polustubom. Ponuda je takva da će se sigurno naći jedan model koji će se odlično uklapati uz ostale odabrane sanitarije za kupatilo.

Kakve modele wc šolja imate na raspolaganju?

Različite su karakteristike, ali se wc šolje dele na:

  • One sa podnim odvodom „simplon“ i zidnim „baltik“
  • Samostalne gde je vodokotlić postavljen iznad njih i monoblok koje su sa njim spojene.

Ako posedujete „baltik“ odvod razmislite o ugradnji skupljih varijanti konzolnih wc šolja. Ove sanitarije za kupatilo su potpuna revolucija jer se montiraju na zid (vodokotlić se sakriva iza montažnog dela zida) i tako oslobađaju prostor ispod čime on postaje vizuelno veći, lepše uređen i lakši za održavanje.

U slučaju da se ne odlučite za ovaj model, naš predlog je monoblok varijanta jer ne zauzima prostor na zidu iza wc šolje što daje mogućnost za postavljanje elemenata za odlaganje, ili jednostavno oslobađanje prostora od viška stvari.

Sada kada znate osnovne odlike možete krenuti u potragu. Naoružajte se strpljenjem jer postoje podvrste svake od ovih sanitarija za kupatilo koje će vas baciti u ozbiljne dileme. 

Odvojite vremena za upoznavanje prednosti svake karakteristike pa ćete moći da izaberete najbolje za svoj novac i imati moderno i funkcionalno kupatilo sa sanitarijama koje će vas služiti decenijama. Ukoliko niste sigurni gde treba nabaviti kvalitetne a pristupačne sanitarije za kupatilo, obavezno posetite salon kupatilskog nameštaja Alvos, gde će vas dočekati ljubazno i profesionalno osoblje i pomoći prilikom odabira sanitarija.