10
феб

Kako bi trebalo, a kako ne treba nositi ogrlice

Ogrlice nas ulepšavaju i oplemenjuju naš outfit. Međutim, vrlo često pravimo krucijalne greške kada su ogrlice u pitanju i vreme je da to promenimo.

U želji da budemo što lepše, vrlo često preteramo, a nekada previše pojednostavimo sve. Ukoliko želimo da se osećamo lepo, a pre svega da zračimo lepo, ne treba nikada da težimo kič trendovima. Zato vam u nastavku predstavljamo načina na koje treba i načine na koje ne treba nikako da nosite ogrlice. 

Šarene marame i napadne ogrlice – nikako

Ili jedno ili drugo. Šarena marama svilenkastog materijala je sasvim dovoljan aksesoar za bilo koju kombinaciju. Ona će vas učiniti ležernom, odmerenom i elegantnom damom, damom koja zna šta želi u životu i damom koja je svesna svoje lepote i svog uzvišenog stila. Ne usuđuje se svaka žena da ponese maramu ovakvog tipa. Zato pustite da marama govori i nemojte da je remetite nekom ogrlicom. Ukoliko vam se pak ogrlica više sviđa, onda u svakom slučaju izbegnite maramu. 

Bele košulje sa različitim vrstama ogrlica

Definitivno nešto što se nosi i što će se tek nositi u godinama pred nama su bele jednostavne i ne tako jednostavne košulje. I ovde ne govorimo o poslovnim košuljama, već govorimo o opuštenim, širim košuljama, koje imaju izraz, koje nemaju dugmiće i slično. Dakle, radi se o nekonvencionalnim belim košuljama. Uz njih ide gotovo svaki tip ogrlice. Bilo da su to ogrlice sastavljene od više lančića, bilo da su to jednostavniji čokeri ili bilo da su to jednostavne srebrne ogrlice. Dakle, bela košulja zahteva ogrlicu i nikako je nemojte zaboraviti u ovoj kombinaciji. 

Izbegnite duge ogrlice uz duboki dekolte 

Ovo nikako ne ide jedno s drugim. Ukoliko volite da nosite dekolte, treba da ga učinite što manje vulgarnim. Ako želite da budete izazovne, ali pristojno seksi i elegantne onda treba različitim komadima nakida i dodatnih aksesoara da radite na tome. Na primer, ukoliko izaberete dugu ogrlicu, onda će vam deo priveska upadati u dekolte, a to će hteli, ne hteli privlačiti pažnju čak i slučajnih prolaznika. To zna da iritira i da bude prilično kič. Zato, ukoliko nosite dekolte birajte svedene ogrlice, koje idu uz vrat ili tik malo ispod vrata, koje imaju minmalističke priveske ili ih nemaju uopšte. Na taj način ublažićete senzualnost, a ujedno učiniti vaš celokupan look pristojnim. 

Efektne ogrlice sa jednostavnijim komadima odeće – uvek

Ono što se uvek preporučuje jeste da uz jednostavnije komade odeće kombinujete baš efektne ogrlice. Ukoliko na primer nosite neku majicu koja je sasvim jednostavna, koja je bele ili crne boje i želite na neki način to da istaknete, onda defintiivno savetujemo da to bude ogrlica koja je i šarena ili koja ima više nekih elemenata. Slobodno možete da se igrate sa ogrlicama ovog tipa, ali samo ako je vaša garderoba jednostavna. Tada apsolutno nikada ne možete da pogrešite i sve one ogrlice i minđuše koje imate možete kombinovati na način na koji želite. Vodite računa da vaš celokupni stajling bude sveden ukoliko želite da izvadite „keca iz rukava“, jer u slučaju da samo nešto odskače možete doći u situaciju da to bude šund.