28
јун

Četiri načina kako se leči upala desni

Lečenje upale desni nekada može da potraje i da bude vrlo komplikovano. Ukoliko odmah po dobijanju simptoma ne reagujete, onda rizikujete da se period lečenja oduži. U nekim slučajevima kada se ne leči upala desni može da izazove paradentozu, a to sigurno ne želite da vam se dogodi. Treba da čuvate vaše desni, kao i vaše zube. Morate da se trudite i brinte o zdravlju vaših usta i zuba.

Zubi i desni nisu tu samo da bi predstavljali estetski deo naše ličnosti, i sami znate da je njihova uloga ogromna. Koliko god veštački zubi izgledali prirodno, oni nikada neće u potpunosti da zamene osećaj lagodnosti, koji imate dok su vaši prirodni zubi potpuno zdravi. Zato ih treba čuvati i negovati.

Antibiotici  – prva pomoć za upalu desni

Vaš stomatolog će na osnovu pregleda utvrditi da li je reč o upali desni. Ukoliko jeste on će u skladu sa vašim slučajem i odrediti terapiju. Ako je tek početni stadijum upale desni, onda verovanto neće savetovati antibiotike. Ipak, ukoliko je upala desni postala već ozbiljna, onda će vam verovatno preporučiti određene vrste antibiotika. To će biti samo početak i ne nadajte se da ćete problem tako lako rešiti samo antibioticima. Potrebno je da se posebno posvetite ovom problemu, kada se već ustanovi da ga imate.

Čajevi, čajevi

Čajevi su gotovo univerzalan lek za sve bolesti. To je pre svega tako jer nam oni direktno dolaze iz prirode, a u prirodi se kriju svi lekovi koji su nam potrebni. Ukoliko želite da bilo koju bolest pobedite i očistite se od nje u potpunosti, važno je da se što više okrenete prirodi. Tako je i u slučaju upale desni. Kada se dogodi upala desni, važno je da ispirate usta čajevima. Najbolji čajevi za to su: čaj od kadulje, zatim bosiljka, žalfije, kamilice, ali i zeleni čaj. Ujutru kada ustanete ili nekada u toku dana možete to raditi. Ne morate to da radite nekoliko puta u toku dana, dovoljno je to da radite jednom. Ali, nemojte preskakati dane. Važno je da to bude u kontinuitetu, odnosno svakog dana bar po jednom.

Još jedan prirodni lek  – med

Još jedan dokazano prirodni lek za mnoge bolesti jeste med. On je zapravo čudotvoran lek, jer je, ako ne baza, onda dodatak gotovo svim mogućim lekovima. Med ima lekovita svojstva jer se u njemu nalazi ono najbolje iz prirode i biljaka. Med vam može značajno pomoći ukoliko vodite borbu sa upalom desni. A na koji način je to moguće? Vrlo jednostavno. Naime, ujutru kada operete zube, treba da med nanesete na mesta gde se javlja crvenilo, otok ili gde vas boli. Naravno da med ne nanosite na zube, nego samo na onaj deo mesa, koji je pod upalom.

Vitamin C

Vitamini koje unosite putem hrane mogu značajno da utiču, kako na sprečavanje pojave upale desni, tako i na njeno lečenje. Vitamin C je jedan od najdelotvornijih vitamina, koji i te kako pomažu da uklonite upalu desni. Namirnica koje je bogata vitaminom C jeste limun. Isti je slučaj kao i sa medom. Kao što med utljavate na mesta gde vas boli, u ovom slučaju to možete raditi sa limunom. Vrlo prosto, jednostavno, bezbolno i lako. Ali, ono što je najbitnije – radi, odnosno deluje. Vaša upala desni će se vremenom smanjivati i prestaće iritantni bol koji vas je danima mučio.