26
јун

Modeli fotelja koje ćete poželeti – odmah!

Ukoliko ste u potrazi za samo jednim komadom nameštaja kojim ćete oplemeniti svoj poslovni ili privatni prostor onda bi to definitivno trebalo da bude fotelja. Fotelja? Zašto baš fotelja? Pa, najpre, fotelje su jako praktične i svakako korisne, i nema lepšeg osećaja od onog kada se, dok napolju pada kiša, sklupčate u svojoj omiljenoj fotelji sa sve ćebetom, čajem ili kafom i omiljenom knjigom! Čisto savršenstvo! Osim toga, fotelje svakako mogu savršeno da „zaokruže“ prostor i „začine“ ga u onoj meri da on izgleda poput neke sasvim druge prostorije jer možete da odaberete model koji odskače, koji je sasvim drugačiji, originalan i upadljiv. Na primer, ukoliko u vašem domu ili kancelariji dominiraju svetli, pastelni ili sivkasti tonovi, razbijte ovu monotoniju foteljom koja je neke jarke, tople boje! Vidite – jedan detalj, a tako velika promena!

Zato, danas vam predstavljamo neke od najboljih modela fotelja, koje možete iskoristiti kao fotelje za dnevnu sobu, a možete ih nameniti i za druge prostorije, vi odaberite one koje najviše odgovaraju vašem ukusu i potrebama.

„Psihijatriska“ fotelja

Sigurno, makar iz crtaća, znate kako izgleda odlazak kod psihijatra – izdužite se na jednom od onih ležajeva i pričate šta vas muči. E, po uzoru na te ležajeve su nastale i fotelje koje su savršene za opuštanje kod kuće, nakon napornog dana. Možete je smestiti pored prozora kakobiste uživali i u pogledu i – čik probajte da ne zaspite!

Fotelja na ljuljanje

Ovi modeli nas nekako asociraju na bake i njihove stolice na ljuljanje u kojima su sedele i plele, a osećaj sedenja u ovim foteljama je baš takav – opuštajuć, srećan i bezbrižan. Poenta je da jastuci budu što mekši, da utonete u njih, a uz lagano ljuljuškanje – postoji li bolji odmor?! Smestite je preko puta televizora ili kraj peći (za hladne dane!) a sigurno će se dobro snaći i na terasi ili u dvorištu – gde god da volite maksimalno da uživate.

 

„Kraljevska“ fotelja

Bili smo slobodni da ovom modelu fotelja damo baš ovakav naziv jer nas asocira na kraljevski presto. Ogromna, prostrana i udobna fotelja u kojoj ćete se osećati poput Biberčeta, odlična je za ono već pomenuto sklupčavanje u istoj. Meki jastuci će vas prosto progutati, a vi ćete imati osećaj da ste u raju! Uz ovakvu tradicionalnu fotelju dobro će doći i tabure da ispružite noge i uživate u hedonizmu na visokom nivou!

Lazy Bag

Mladi obožavaju lazy bag fotelje jer ih mogu vući doslovno svuda, stalno im menjati mesto i prilagođavati oblik onako kako njima odgovara. I mi smo za! Udobna za sedenje, udobna za polu-ležanje i potpuno ležanje, kada se jednom „uvalite“ u lazy bag – teško ćete izaći iz ove simpatične, a tako udobne foteljice. Možete je držati bilo gde, u bilo kojoj prostoriji, jer ćete je svakako seliti tamo gde vam je trenutno potrebna.

Fotelje za masažu

Da li je zaista potrebno objašnjavati ovako nešto?! Ko još ne bi želeo da kod kuće ima svoju ličnu fotelju-masažer u koju može utonuti kad god ima težak dan (a to je svaki dan otprilike)! Možete je smestiti tačno preko puta televizora kako biste uživali u masaži, a istovremeno i u filmu, ali budite spremni na to da će se vaši ukućani tući oko toga ko će pre fotelji!