24
мар

Dinarski keš kredit „2 u 1“ samo u Addiko banci

Kredit je reč koja dolazi iz francuskog i italijanskog jezika, dok se samo značenje vezuje za latinski jezik i znači zajam, odnosno ono što je povereno. To znači da su krediti postojali kroz istoriju, ali u obliku drugačijem od onog koji danas poznajemo. Kredit je određena suma novca koju odobrava banka ukoliko je klijent ispunio sve preduslove za dobijanje kredita.

Kredit se odobrava uz određenu kamatu koja je neka vrsta nadoknade za korišćenje tih novčanih sredstava. Kamatne stope zavise od banke do banke, mogu biti fiksne, ali i promenljive. Priroda kamatnih stopa zavisiće i od vrste kredita za koju klijent podnosi zahtev. Ključna karakteristika kredita jeste što je klijent u obavezi da vrati tu novčanu sumu koja mu je odobrena u određenom roku koji se utvrđuje na samom početku.

Vrste kredita

Iako se na kredite gleda sa dozom nepoverenja, statistike pokazuju da su zahtevi za podnošenjekredita sve učestaliji. Krediti mogu biti kratkoročni, dugoročni ili srednjoročni. Kriterijum za ovu podelu je rok dospeća. Prema nameni mogu biti „keš“ ili gotovinski nenamenski krediti i namenski gde se već u samom nazivu vidi da postoji određena namena zbog koje se podnosi zahtev za dobijanje kredita. Stambeni ili keš krediti su najčešći. Keš krediti mogu biti u domaćoj valuti, ali i u nekoj stranoj devizi, mogu biti kako kratkoročni, tako i dugoročni.

Refinansirajte obaveze i u drugoj banci uz dinarski kreš kredit „2 u 1“

Dinarski keš kredit „2 u 1“ Addiko banke je vrsta kredita sa kojim možete refinansirati obaveze i u drugoj banci. Da biste podneli zahtev za dobijanje ove vrste kredita potrebna je važeća lična karta, dokaz o primanjima i zahtev koji popunjavate u samoj banci. Zaposleni dostavljaju potvrdu o zaposlenju i administrativnoj zabrani. Formular se može naći na sajtu banke. Ukoliko ste penzioner potrebno je da donesete penzione čekove za poslednja tri meseca.

Kod dinarskog keš kredita „2 u 1“ kamatna stopa je varijabilna, rok otplate je do 9 godina. Klijenti su ti koji biraju datum otplate kredita. Ono što jeste obavezno jeste prenos plate. Ukupni iznos koji može biti odobren je 2.400.000 dinara. Nominalna kamatna stopa je već od 11,55%. Mesečna naknada za vođenje kreditne partije je 100 dinara.

Pored dinarskog keš kredita „2 u 1“, Addiko banka nudi i povoljne uslove za kredite za refinansiranje, blic keš kredite i poljoprivredne kredite. Ako ste njihov klijent sleduju vam i određene pogodnosti.