19
сеп

Doček Nove 2019. godine na planinama Srbije

Često nismo u mogućnosti da tokom godine obiđemo sve znamenitosti naše zemlje – živi se brzo, poslovnih obaveza je sve više, a velelepnosti Srbije su brojne. Upravo iz razloga što teško pronađemo dovoljno vremena koje bismo posvetili putovanju ili nekom bližem turističkom izletu, doček Nove godine je prilika da to nadoknadimo.

Pored poznatih odličnih novogodišnjih žurki u našem glavnom gradu, mogućnosti za neponovljiva iskustva su brojne. Želja da se sklonite od prazničnih gužvi, bučnih prestoničnih dočeka i uličnih zvukova automobila, može biti ispunjena ukoliko rešite da posetite neku od naših planina. Srbija je bogata zaista vrednim planinskim predelima, koji pored toga što odišu svežinom, čistim vazduhom, mirnoćom i prirodnim zvukovima, danas predstavljaju značajnu turističku atrakciju naše zemlje. Unapređeni su hotelski smeštaji i kompleksi, dostupni kafići i kafane za noćni provod, parkovi i zanimacije za decu su neizbežni, kao i dobro organizovana dešavanja. Jedan od najznačajnijih datuma u godini jeste 31. decembar, kada se pripremaju različiti vidovi dočeka Nove godine.

Zlatibor – destinacija kvalitetnog novogodišnjeg provoda

Planinski venac smešten u Zapadnoj Srbiji, koji je u veoma kratkom roku postao neizbežno odredište novogodišnjih proslava, upravo je Zlatibor. Za doček Nove godine 2019 organizuje se koncert na popularnom Kraljevom trgu pored jezera, koji posećuje veliki broj domaćih i inostranih turista, upravo iz razloga dobrog provoda, interesantnog programa i blizine privatnog i hotelskog smeštaja. Hotela i motela sve je više, i pružaju brojne usluge srednjih, viših i luksuznih kategorija, uz mogućnost korišćenja bazena, skijaških staza, klizališta, igraonica i slično. Novogodišnji provod prati kvalitetna večera i piće uz različite muzičke žanrove, i to više večeri uzastopno, obuhvaćeno paket aranžmanom. Neki od najpoznatijih hotela u kojima možete da odsednete za doček Nove godine su Mona, Palisad, Mons, Prezident, Grand hotel Tornik, Olimp i mnogi drugi. Pored novogodišnjeg provoda i mogućnosti korišćenja brojnih usluga hotela, motela, kafića i restorana, svakodnevne šetnje manje posećenim šetalištima ove planine, omogućavaju kompletan odmor i praznični užitak na čistom planinskom vazduhu.

Kopaonik – zimovanje i doček Nove godine 2019. kao atrakcija

Jedna od najpoznatijih, najposećenijih i najpopularnijih planina u našoj zemlji je Kopaonik. Kao najveći planinski masiv, nacionalni park sa Pančićevim vrhom uživa velike simpatije domaćih i inostranih posetilaca. Mnoge porodice, grupe ljudi, zaljubljeni parovi i pojedinci kombinuju doček Nove godine sa zimovanjem na Kopaoniku, pa tako pamte nezaboravan provod uz nekoliko dana skijanja i sankanja na uređenim i velikim stazama. Hotelska ponuda smeštaja za doček veoma je bogata i vredi svaki izdvojeni dinar. Pored toga u svakom od 120 restorana koji se nalaze na ovoj planin se organizuje doček Nove godine. Sve što ste zamislim kad je u pitanju Nova godina 2019 restorani na Kopaoniku vam mogu pružiti, bilo da je to lagana muzika uz lagannu većeru i dobro domaće vido ili pak domaćinska atmosfera prepoznatljiva za srpske restorane gde se služi domaća hrana  i rakija uz zvuke tamburice. Čistoća prirode, mnogostruki načini odmora i uživanja nešto je što je idealno za svakoga u vreme praznika. Hotelski smeštaj pruža mogućnost organizovanog dočeka Nove godine, uz večernje proslave do jutarnjih časova. A ukoliko ste od onih koji više vole miran doček, šetnje predivnim predelima upotpunjuju čari novogodišnjeg užitka.

Stara planina – Balkanski masiv sa dominacijom seoskog turizma

Stara planina pripada Karpatsko-balkanskom planinskom masivu i čini značajnu turističku atrakciju naše zemlje, zbog odličnih skijaških staza, negovanja tradicije i svežine visokih predela. Pored toga što je preferirana od strane ljubitelja skijanja, mnogi turisti dolaze zbog dočeka Nove godine. Porodice posebno privlači to što ovo mesto odiše razvijenim seoskim turizmom, pa pored dostupnog hotelskog smeštaja, brojne su ponude privatnih smeštaja u posebnim kućama, kolibama i drugim aranžmanima. Sveukupno, to ovakav doček Nove godine čini jedinstvenim iskustvom. Obilje domaće zdrave hrane, mirni i čisti predeli i zanimacije za decu, čine ovu destinaciju veoma atraktivnom. Pored toga, postojanje vodopada, jezera i manastira, privlači veliki broj turista koji vole da upoznaju nova bogatstva i znamenitosti naše zemlje.

Planinski predeli su zaista pravo bogatstvo naše zemlje, i sa razlogom privlače veliki broj turista širom zemlje i sveta. Doček Nove godine upravo je prilika kada svako od nas može da izdvoji više vremena za sebe i porodicu i idealna šansa za kombinaciju proslave i odmora, što često daje prednost planinama u odlukama o načinu provođenja praznične idile.