13
јан

Engleska za turiste: za svakog po nešto

Glavna caka pre nego što i počnete da planirate šta ćete posetiti u Engleskoj jeste dobro se organizovati, isplanirati putovanje, obezbediti dovoljnu sumu novca za sve što planirate i naravno dobiti britansku vizu.

Viza za Veliku Britaniju se još uvek zahteva i verovatno će tako biti i nakon što se Velika Britanija i zvanično otcepi od Evropske unije. Možda će tada čak biti i komplikovanije. No, za sada i dalje važi pravilo da za britansku vizu treba da prikupite određenu dokumentaciju, a zatim da je predate u Visa Application Centar. Nakon toga možete samo da čekate, a vaš pasoš se u ambasadi Britanije najduže može zadržati 21 dan.

Tako da, to je osnova koju morate imati u vidu, jer pre nego što i počnete da planirate moraćete da proverite da li možete dobiti britansku vizu ili ne. Međutim, kada se taj proces privede kraju i kada osigurate sebi vizu, onda sledi uživanje. A ovo su potpuno različita mesta i objekti a jedno će vam sigurno privući pažnju, čak i ako do sada Engleska nije bila na vašoj listi željenih destinacija:

ZA LJUBITELJE MUZEJA I ISTORIJE – CASTLE MUSEUM

Šta ima lepše za ljubitelje istorije i kulture od muzeja, koji čuva tako zanimljive podatke o životu ljudi, koji su na neki način obeležili istoriju ove zemlje? I zato ako volite i uživate u istraživanju istorije za vas je definitivno Castle Museum. Ovo je jedan od najpopularnijih muzeja u zemlji i zaista ćete videti širok spektar, od toga u kakvim su sobama živeli ljudi, a moći ćete da vidite i gde su radili, kako je izgledao život na ulici, ali i kako je izgledao život u zatvoru.

ZA LJUBITELJE ENTERIJERA – THE BLUE BELL

Ovo je minijaturan pab, koji ima istoriju dugu 100 godina. I da, baš tako izgleda. Svi detalji u pabu su prilično retro, ali poslagani sa stilom. Jedna ista porodica je zadužena za dobar provod ne samo turista već i žitelja već sto godina. Oni koji tu žive obožavaju ovaj pab, a oni koji dođu, neke od najlepših uspomena stvore ovde. Zato ljubitelji enterijera i dobrog provoda treba obavezno da izaberu ovo mesto.

ZA HEDONISTE – EVIL EYE

Inače, Evil Eye je koktel bar. I to je dovoljno da kažemo. Ako ste pravi hedonisti koji uživaju u različitim ukusima i spremni su da probaju neke nove i do sada neistražene note, onda je ovo bar za vas. Pazite samo da ne preterate, jer će vas sigurno mnogi kokteli privući čak i na oko.

ZA ROMANTIČNE – YORK

Ovde je definitivno gde god da se okrente samo – ljubav. Naime, arhitektura, građevine, ulice, kaldrma, katedrale, ljudi i sve ostalo zapravo je vrlo prijatno, fascinantno i nestvarno. Ovo je zaista jedan čaroban grad, baš za romantične duše. I naravno ovde ćete napraviti neverovatne fotografije, koje će vam ostati kao uspomena sa putovanja za ceo život. Izgubite se lutajući ulicama, oslušnite ritam grada, dodajte mu malo svoje muzike, uhvatite za ruku omiljenu osobu i istražite svaki kutak. To je sasvim dovoljno za dugoročnu sreću.