25
јан

Kakav sve smeštaj Beograd nudi i koji odabrati

Kojim god povodom da dolazite u prestonicu, znajte da smeštaj Beograd može ponuditi prema Vašim merilima i standardima, a opet po razumnoj ceni, dok naravno postoje i one vrste smeštaja koje Vas, kao i u svakom gradu, mogu razočarati. Naš predlog je da se uvek pripremite dovoljno na vreme, te da istražite koji bi to boravak bio najviše odgovarajući za Vaše potrebe, a u odnosu na to koliko dana ostajete i koji je povod Vašeg dolaska.

Kao što nije isti svaki grad, čovek i razlog dolaska, tako se pokazuje da ni smeštaj Beograda nije jednak u svakom slučaju.

Ipak, možemo sa sigurnošću reći da se smeštaj koji vam predstavljamo nalazi na sjajnim lokacijama i da ćete gotovo uvek biti u centru glavnih zbivanja. A ako sebi želite dodatno da olakšate boravak uvek se možete obratiti nekoj rent a car agenciji, iznajmiti vozilo i uživati u svim čarima ovog velikog grada.

Smeštaj Beograd: hoteli

Hoteli su, svakako, uvek opcija. Međutim, ispostavlja se da smeštaj Beograd može ponuditi u ovoj kategoriji uglavnom za one koji imaju dublji džep. To verovatno potiče otud što su hoteli u Beogradu mahom namenjeni stranim turistima ili poslovnim ljudima, te se retko kada pokazuju kao izbor turista iz regiona ili pak iz unutrašnjosti naše zemlje. Te predlažemo da od ove vrste boravka odustanete ako imate novca, ali Vam sugerišemo da smeštaj Beograd veoma lako može ponuditi i po povoljnijim cenama, bez obzira na dužinu Vašeg prebivališta.

Hotel će Vas, takođe, obavezati i obrocima, što može izazvati dodatni trošak, ali i prilagođavanje Vašeg vremena. Stoga savetujemo da, ukoliko dolazite kao turista iz unutrašnjosti ili regiona, radije obratite pažnju na druge vrste smeštaja.

Hosteli u našoj prestonici

Hosteli su i u našoj prestonici počeli da cvetaju na gotovo svakom koraku, jer predstavljaju gotovo najjeftiniji smeštaj Beograda, kao i svakog drugog grada. Tako da, ukoliko dolazite na neki od mnogobrojnih beogradskih muzičkih i kulturnih festivala ili pak koncerata u većem društvu, pre birate hoste nego hotel u ovom gradu. Sem toga, smeštaj Beograd može ponuditi u ovoj varijanti i za veoma velike grupe, te će Vas samim tim izaći jeftinije.

Naši hosteli nimalo se ne razlikuju od evropskih i svetskih, ali imaju i iste mane – boravak u sobi sa nepoznatim ljudima i zajedničko korišćenje kupatila. Ako volite svoju privatnost i spremni ste da odvojite novac za nju, onda smeštaj Beograd može ponuditi i po ovim kriterijumima, te se tako nemojte zaletati da bukirate prvi hostel koji nađete.

Smeštaj Beograd: apartmani

Na samom kraju, apartmani Beograd praktično u sebi spajaju prednosti hotela kao mesta boravka i cenu gotovo identičnu hostelu. Kao i u ostalim gradovima, sada i kod nas u prestonici možete iznajmiti stan na dan, odnosno na onoliko dana koliko boravite u našem glavnom gradu. To nikako ne znači da smeštaj Beograda treba smatrati najidealnijim u ovoj kategoriji, jer i ovde morate birati pametno – centar ili delove grada iz kojih se lako dolazi do gradskog jezgra, kako ne biste „zabasali“ u neki potpuno nepoznat kraj grada. Smeštaj Beograd u ovom vidu nudei po zaista povoljnim cenama, a kao njegova prednost ispostavlja se mogućnost izbora prema razlogu Vašeg dolaska.

Primera radi, ako stižete zbog bilo kog razloga koji bi trebalo da se odvije na novom Beogradu ili bilo kom drugom kvartu, znajte da ćete lako naći smeštaj upravo tu, te da nećete morati da ulažete dodatni novac u prevoz.