23
јан

Sve što vam je potrebno za siguran dom

Jedan od prioriteta svake porodice u Srbiji je sigurnost. Materijalna da, na prvom mestu, a potom i ona druga koja je više u vezi sa bezbednošću. Upravo zato mnoge porodice u našoj zemlji pribegavaju raznim vrstama osiguranja, ali i „fizičkim“ načinama zaštite sopstvenih domova koji se pre svega odnose na ugrađivanje sigurnosnih vrata i kamera.

Iako se možda sami niste susreli sa provalama i pljačkama, možda znate nekog iz svog bližeg ili daljeg okruženja koji je imao ovakvo iskustvo. Svakako, provale i pljačke nisu nešto što biste želeli da vam se desi, te ukoliko niste sigurni kako najlakše možete preduprediti ovaj nimalo naivan problem, definitivno se preporučuje ugradnja sigurnosnih vrata, ali i postavljanje kamera i sigurnosnih alarma.

Da uvek budete u  toku

Najpre, kada je reč o kamerama, njih možete postaviti ispred ulaznih vrata kuće ili stana, ali i na drugim mestima koja su vam važna ili na neki način ključna. Uglavnom, kamere se postavljaju na ulazu u stan, kuću, pa i dvorište, kako biste najlakše usnimili ko vam dolazi. Čak i ako se desi nešto neplanirano, pregledanjem snimaka lako ćete saznati ko je narušio vašu bezbednost. Ukoliko u samoj kući posedujete vredne stvari koje biste želeli da zaštitite, i u tom ćošku se može naći jedna sigurnosna kamera.

I alarmi mogu da pomognu

U poslednje vreme je jako popularno ugrađivanje sigurnosnih alarma, a kao što ih imate na automobilu, nema razloga da se oni ne nađu i u vašem domu. Alarmi uglavnom funkcionišu po principu ukucavanja šifre da biste mogli da prođete, tačnije, uđete u stan, a naravno, ukoliko se uneta šifra netačna – to će se i te kako čuti. Retko koji provalnik bi sa ovim mogao da se nosi, pa je alarm jedan od najsigurnijih načina da sačuvate svoju bezbednost i mir. Dakle, alarm bi trebalo da postavite na samom ulazu, a sami možete odrediti vreme za koje se treba ukucati šifra pre nego što se alarm oglasi, kao i to koliko pokušaja imate.

Sigurnosna vrata su sigurnosna vrata!

Ipak, ni kamera ni alarm ne mogu ono što mogu sigurnosna vrata. Reklo bi se da ona seku problem u korenu jer potencijalni provalnik može proći pored kamere, ali dok dođe do alarma potrebno je da prođe još jednu prepreku – sigurnosna vrata! Doduše, naravno da sigurnsna vrata neće moći da obije jer njihov naziv otkriva ono što nijedna druga ulazna vrata nemaju – sigurnost. Sigurnosna vrata se odlikuju sigurnijim stepenom zaključavanja i većim brojem specijalnih brava, a u odnosu na obična, ova vrata su deblja, snažnija, zabravljena su sa svih strana i svojim sistemom zaštite definitivno obeshrabruju provalnike, bili oni amateri ili pravi profesionalci. Sigurnosna vrata svakako predstavljaju odličnu zaštitu kako vaših voljenih, tako i vaše imovine, a bez obzira na to da li ste kod kuće ili ne, možete biti mirni jer je sve na sigurnom!

U skladu sa mogućnostima, možete zaštititi svoj dom samo kamerama, samo alarmom ili samo sigurnosnim vratima, ali za potpunu zaštitu preporučuje se kombinacija makar dva od navedenih elemenata.  Ako pak morate da birate jedan, neka vaš izbor budu sigurnosna vrata jer je ovu prepreku zaista teško preskočiti što vam stopostotno garantuje mir i bezbednost.