24
апр

Kako do zdravijeg načina života?

Većina ljudi često se odlučuje za siguran i proveren izbor, bez obzira da li je u pitanju hrana, piće, odeća, obuća, jer što bi naš narod rekao što je sigurno, sigurno je. Za sklone riziku i isprobavanju novih stvari svakako se preporučuje da naprave neki iskorak, učine nešto drugačije, ali da taj izbor bude pametan i u sopstvenu korist. Naime, malo istraživanja i dodatnih informacija nije na odmet. Dosadile su vam brojne dijete? Ne znate kako najbolje da regulišete nivo holesterola u krvi? Imate probleme sa brojnim infekcijama? Mi imamo predlog kako zdravim putem dopineti da se bolje osećate.

Poznato je da se kokos ubraja među najzdravije biljke na svetu. Iako se kod nas može kupiti u velikim marketima, proizvodi od kokosa itekako imaju efikasno dejstvo, samo je važno odabrati kvalitetan proizvod.

Kašičica kokosovog ulja za brži gubitak kilograma

Imate problem sa nivoom energije? Ne znate kako da sagorite masti? Dobar izbor za rešavanje ovih problema svakako je kokosovo ulje. Međutim na nivo energije u našem telu utiču ne samo ishrana i upotreba različitih namirnica, već i odmornost, hormoni, stres, ali i mnogi drugi faktori. Kokosovo ulje može doprineti da se poveća potrošnja energije što će dalje dovesti i do smanjnja težine. A kako kokosovo ulje koristiti? Najlakše je sipati kokosovo ulje u jutarnju kafu. Kad se jedna kašičica ulja rastopi u kafi, kafa će dobiti blagi ukus kokosa, a ova mešavina bi trebalo da vam pomogne u smanjenju kilograma.

Sastav kokosovog ulja ne samo da je blagotvoran za sve one koji muku muče sa dijetama, već sadrži i masne kiseline koje će vam pomoći da izbacite iz organizma neke viruse, gljivice, ali i bakterije, tako da vam ovo ulje može pomoći da sprečite brojne infekcije.

Zato je uvek bolje sprečiti, nego lečiti.

Jutarnja kafa sa ukusom kokosa?

Kao što smo već pomenilu da će uz jutarnju kafu dobro doći i kašičica kokosovog ulja kako bi došlo do gubitka kilograma u dužem vremenskom periodu, tako vam kokosovo ulje može pomoći da smršate, jer takođe i smanjuje apetit. Međutim, malo ko zna da je kokosovo ulje na samo zdravo za ishranu odralih, već se koristi i za ishranu beba i dece.

Jedino što je važno da se adekvatno kombinuje i da se prate uputstva za njegovo konzumiranje.

Efikasno dejstvo kokosovog ulja itekako može pomoći i ljudima koji boluju od nekih težih bolesti poput epilepsije. Naime, ono može poslužiti za smanjenje napada, jer je kokosovo ulje ključni sastojak dijete napravljene od strane stručnjaka koji se bave proučavanjem dece koja boluju od ove bolesti. Stručnjaci zaključuju da upravo ova posebna ishrana za decu koja se bore protiv epilepsije doprinosi manjem broju napada, što se pokazalo i efikasnije nego brojni lekovi koji služe za kontrolisanje ove bolesti.

Zdravom ishranom do manjeg rizika od srčanih bolesti

Međutim, nije kokosovo ulje samo efikasno za dijete, sprečavanje infekcija, suzbijanja napada od epilepsije, već ono može smanjiti rizike od mnogih srčanih bolesti, kao i regulisati nivo holesterola u krvi. Zahvaljujući zasićenim mastima koje kokosovo ulje sadrži dolazi do regulisanja holesterola u krvi, a takođe može da posluži i kao aksioksidans. Tako da, ukoliko birate između sojinog i suncokretovog ulja, preporuka je da na putu do zdravlja izaberete proveren recept, htedosmo reći da izaberete kokosovo ulje.