11
мај

Kako negovati kožu lica nakon tridesete godine

Nega je važna uvek, ne samo posle tridesete, već i pre. Nega lica i tela je nešto što je naša osnova. Naše telo treba da čuvamo na najbolji mogući način, da bi nam duže trajalo u onom najboljem obliku. Jasno je zašto se nega posebno pominje kada pređemo tridesete. Već kada budete blizu tridesete, bićete naravno i dalje veoma mladi, ali ćete primaćivati neke znakove starenja. I to je sasvim normalno i očekivano. Mi taj proces ne možemo da zaustavimo i ne treba da se trudite da ga zaustavite, već treba da pronađete način da uživate u tom procesu. Postoji nekoliko osnovnih stvari kojih treba da se pridržavate, kako bi vam koža bila lepa i nakon tridesete godine:

Čišćenje laganim sredstvima i piling

Obavezno je čišćenje lica konstantno. Tačnije, prošlo je vreme kada ste mogli sebi da dozvolite da zaspite sa šminkom. To definitivno sebi ne smete više da dozvolite. Dakle, najbolje je da koristite blaga sredstva za čišćenje lica, ali i ona koja vam preporuče u vašem kozmetičkom salonu. Lice morate da čistite čak i kada nemate šminku, to vam je jasno. Naše lice, kao i naša koža su stalno izloženi spoljnom uticaju i praljaju se, kao i ostali delovi našeg tela koji su izloženi. Postoje teorije da bi trebalo izbegavati korišćenje vode za čišćenje lica, ali voda je nešto prirodno, tako da i u vezi sa ovom temom bi trebalo da se posavetuje sa vašom kozmetičarkom, međutim, ne može vam voda toliko naškoditi.  Nemojte se umivati hladnom vodom, nego prilagodite temperaturu. Ukoliko ustanovite da vam voda smeta, onda je izbegavajte, kada je u pitanju čišćenje lica, već pronađite neke druge preparate. Zatim, pilinzi su veoma dobra stvar kojima takođe možete čistiti vaše lice. Prirodni pilinzi su na vrhu uvek. Uvek je dobro kada koristite prirodne pilinge. Zatim, u kozmetičkim salonima takođe koriste prilinge na prirodnoj bazi, pa bi barem jednom mesečno mogli da odete na neki tretman.

Hidratacija kože – koristite kreme

I kada pređete dvadesetu ili kada se setite tog perioda, shvatite da je vašoj koži potrebno nešto. Koža našeg lica nikada nije idealna. Ali, mi uvek možemo da doprinesemo da ona izgleda bolje. Zato je jako važno da koristite kreme u zavisnosti od vašeg tipa kože. Osećate li da je suva, obavezno koristite kreme sa kolagenom. Pokušajte i u ovom slučaju da korisite one kreme koje su na potpuno prirodnoj bazi.

Tretmani lica u kozmetičkim salonima

Gotovo svi kozmetički saloni nude tretmane lica, ali treba da pronađete one koji vama najviše odgovaraju. Dakle, sve mora da vam odgovara u jednom kozmetičkom salonu i usluga, ali i proizvodi koje koriste. Birajte one kozmetičke salone koji su izuzetno posvećeni svojim mušterijama. Tretmani u kozmetičkim salonima su važni iz više razloga. Kozmetičari znaju koji je najbolji način da našu kožu učinimo lepšom, da našu kožu licu što duže održimo u najboljem mogućem stanju. Oni se jednostavno time bave i znaće koji vam je tretman potreban. Nakon tretmana lica u kozmetičkim salonima zaista ćete osećati olakšanje, ne samo na licu, nego će vas ti tretmani u kozmetičkim salonima dodatno opustiti.