14
мај

Ugradnja zuba – bogato dugogodišnje iskustvo

Iskustvo je važno

Ihdedental implanti zuba se proizvode više od 60 godina. Najsavremeniji materijali od kojih su sačinjeni, uz moderan dizajn učinili su svaki dentalni gubitak nadoknadivim. Dok oralna hirurgija i njen razvoj čine da ugradnja zuba bude dostupna svim pacijentima pa i onima koji imaju problem nedovoljne mase vilične kosti. Bezbolna implantacija i bogato dugogodišnje iskustvo stručnjaka iz oblasti implantologije učiniće intervenciju potpuno bezbolnom.

Šta je zubni implantat?

Implanti zuba predstavljaju umetnute veštačke zubne „korene“ sačinjene od biokompatibilnih materijala koji obezbeđuju uspešno srastanje sa viličnom kosti. Titanijum od kog su implantati sačinjeni poseduje ogromnu izdržljivost te su zbog njegove prirode nesalomivi. Ugradnja zuba tj. sam proces srastanja implanta i kosti naziva se oseointegracija.

Implanti zuba služe kao nosači kruna, mostova ili proteza, u zavisnosti od vrste deficita koji pacijent poseduje. Danas je cena zubnog implanta svima dostupna jer je ova tehnika nadogradnje vremenom postala zlatni standard u stomatologiji.

96% uspešnost ugradnje

Oralna hirurgija omogućuje uspešno otklanjanje svih prepreka i utire put implantaciji. U većini slučajeva „najveći“ problem jeste nedovoljno široka vilična kost. Proces nadoknade kosti naziva se sinus lift i danas predstavlja rutinski oralno-hirurški zahvat. Uspešna implantacija omogućuje pacijentima normalno žvakanje, bez bojazni da će se neki od implanata pomeriti. Podsećanja radi tradicionalne, mobilne proteze nemaju čvrstu fiksaciju te pacijenti nisu mogli da se slobodno smeju i jedu. Ugradnja zuba će vas vremenom osloboditi stegnutosti i svih pritisaka koje razvili starim, tradicionalnim tehnikama nadogradnje. Implanti zuba su decenijama unazad najbolji način da povratite svoj osmeh i samopouzdanje.

Prednosti ugradnje implantata

Pored funkcionalnosti koja se ogleda u bezbrižnom uživanju u omiljenoj hrani, prednost dentalnih implantata je i u vraćanju govora, te prirodnom osmehu.

Na sreću delimična ili kompletna bezubost više ne mora da se rešava parcijalnim protezama, mostovima i fiksnim mostovima čiji su nosači zbrušeni zubi. Implati zuba postavili su novi standard koji čuva viličnu kost. Ugradnja zuba ne zahteva posebno održavanje, kao što je to slučaj sa pomenutim protetskim nadoknadama. Dovoljna je obična, ali redovna oralna higijena. Uspešno završena implantacija kao krajnji ishod ima prirodan osmeh koji svoju stabilnost nalazi u viličnoj kosti. Novi tonus ne dobija samo lice, već i usne jer je prazan prostor nastao dentalnim gubicima popunjen implantatima. Sve to uz maksimalnu uštedu vremena i novca.

Šta sadrži cena zubnog implanta?

U formiranje konačne cene ugradnje dentalnih implanata ulazi analiza 3D ortopana, želje i opšte zdravstveno stanje pacijenta koje ponekad zahteva dodatne pripreme pred sam proces ugradnje. CBCT snimak ili 3D ortopan ima za cilj otkrivanje veličine vilične kosti. Jer od njenog volumena zavisi da li odmah može da se pristupi zubo-implantnoj terapiji. Postojanje deficita širine kosti lako se otklanja. Još par aspekata može uticati na krajnju cenu a to je: odstranjivanje kamenca, popravka zuba i lečenje parodontopatije.

Cena zubnog implanta formira se individualno jer svaki pacijent dolazi sa drugačijom problematikom, te je nekad potrebno uključiti i stručnjake iz drugih stomatoloških oblasti, kao što su parodontologija i oralna hirurgija. Implanti zuba kao dugotrajno rešenje mogu promeniti i poboljšati kvalitet vašeg života, počev od vraćanja govorne sposobnosti, funkcionalnog žvakanja pa sve do nove strukture lica i samopouzdanja koje može promeniti vaš status u društvu. Uverite se da i „bezubost može da se izgubi“ – put do novog, kompletnog oseha je implantacija dentalnih nadoknada.

Saznajte više o svemu što vas zanima u vezi procesa ugradnje zuba, njihovim prednostima, tehnikama i metodama koje se primenjuju u implantologiji. Za više informacija posetite Ihdedental Serbia.