14
окт

Kako odabrati odgovarajuće čizme za decu?

Obuća za mališane važan je deo njihovog pravilnog odrastanja, držanja i opuštenosti stopala, kao i celokupnog razvoja sistema kostiju, mišića i same kičme, zbog čega se uvek biraju najkvalitetniji modeli. Da bi svaki korak u hladnom vremenu bio lak, bez stezanja, klizanja i osećaja hladnoće tokom boravka napolju, biraju se odgovarajuće čizme za decu.

Postoji veliki broj tipova i modela obuće za sve uzraste devojčica i dečaka, prilagođene njihovim potrebama i željama, a istovremeno i usklađene sa finansijskim mogućnostima roditelja. Kako bi najlepše i odgovarajuće čizme za decu bile deo njihovog komfornog odlaska u školu i povratka kući, zatim zimskih čarolija u snegu tokom raspusta ili slobodnog vremena, potrebno je uložiti vreme, informisati se o dostupnim varijantama, cenama i pronalasku modela koji će oduševiti mališane i roditelje.

Karakteristike čizama koje su važne za zadovoljstvo odabranim modelom

Čizme za decu dostupne su u širokoj paleti artikala i inovativnim ponudama namenjenih boravku na snegu, svakodnevnim i specijalnim prilikama, a najvažnije je da u svakom trenutku nošenja budu udobne i komforne. Deca prosto i ne žele da probaju i nose ono što im se na prvi pogled ne dopadne, tako da je bitno i kakva je kombinacija boja i dezena, ali je udobnost osnovni faktor kupovine. Da bi se omogućile aktivnosti na snegu, odlazak do škole ili zabavišta i nazad na bezbedan način, bitno je da čizme za decu ne propuštaju ni najmanju količinu vode, kao i da imaju specijalne šare protiv klizanja.

Takođe, od izuzetnog značaja je da odabrani model ima malu težinu, kao i da obezbeđuje kretanje bez tegoba, ali i da naravno broj bude odgovarajući. Tačno je da stopala mališana rastu neverovatnom brzinom, posebno tokom prve, druge i treće godine života, ali je neophodno uvek da imaju obuću koja u potpunosti odgovara broju koji nose, nikako dosta veće, jer će istovremeno biti šire, teže za nošenje i stvaraće stres.

Modeli čizmica za mališane koje su kao stvorene za kasnu jesen i zimu

Izražena brojnost modela u kojima su dostupne čizme za decu često otežava odabir idealnog rešenja, kao kompromisa želja mališana, kriterijuma kupovine i raspoloživog budžeta roditelja. Veliki broj kupaca odlučuje se da savršen model za mališane bude izrađeni u potpunosti od gume, odnosno popularne gumene čizme. Izuzetno je važno u tom slučaju, kao i svakom drugom, da čizmice budu naložene debljim, udobnim, mekanim i toplim materijalima u unutrašnjosti gazišta i uz list noge, kao i da ne dolazi do kontakta sa padavinama.

Takođe, za decu čije stopalo se intenzivno razvija predlog je da se odaberu čizme koje imaju anatomski uložak, specijalne linije đona, kao i ojačanja u zglobu, kako bi stopalo imalo pravilan položaj u svakom trenutku nošenja. Kada je u pitanju dizajn, čizme za decu izrađuju se u velikom broju boja, njihove kombinacije, sa junacima i omiljenim likovima, mehanizmom „čičak“ trake, rajsfešlusa, pertli, pa je izbor zaista raznovrstan.

Najbolje čizme za decu su one u kojima se osećaju besprekorno, srećno i zadovoljno, a u tom domenu veliku ulogu imaju osećaj udobnosti i komfora, oblik i lakoća nošenja, kao i naravno dizajn i estetski izgled. Kupovina čizmica vrši se od strane roditelja, dok mališani imaju ulogu kada je u pitanju isprobavanje, zadvoljstvo i izbor dezena.