13
јул

Kako podici imunitet na prirodan način?

Mnoge odrasle osobe sve češće se suočavaju sa različitim zdravstvenim problemima uzrokovanim padom imuniteta, neznajući šta je uopšte dovelo do tog pada. Iako bismo pomislili da su deca podložnija napadima virusa i bakterija i da će se pre razboleti nego stariji ljudi, upravo su odrasli ti koji pre podlegnu ovim napadima.

A zašto je to tako, kako ojacati imunitet kod odraslih i koji je to prirodni lek za imunitet – pitanja su na koja ćete ubrzo dobiti odgovore!

Pad i jačanje imuniteta kod starijih osoba

Brige i stres kojima su odrasli ljudi svakodnevno izloženi, uzrokuju dalje nesanicu, odnosno nedovoljno sna kako bi se organizam regenerisao; zatim, usled brojnih poslovnih obaveza koje su često vezane i za kancelariju, odrasli se ne kreću u dovoljnoj meri, te je zapostavljena još jedna veoma važna stvar za jačanje imuniteta kod starijih osoba – fizička aktivnost! O nepravilnoj i neredovnoj ishrani kod odraslih da i ne govorimo… A sve ovo dovodi do pada imuniteta, pa vaš organizam nema dovoljno snage da se odbrani od različitih mikroorganizama.

Kada se već razbolite, kasno je za pitanje kako podici imunitet brzo i efikasno! Potrebno je na vreme misliti i preventivno delovati na jačanje imuniteta kod starijih osoba pogotovo. A odgovor na pitanje kako ojacati imunitet kod odraslih na neki način logički već možete da zaključite!

Ključne stvari za to kako podici imunitet su da imate zdrave i pravilne životne navike:

odlazite na spavanje u približno isto vreme i trudite se da imate dovoljno sna,

pokrenite se fizički, to može da bude i bar pola sata šetnje dnevno,

trudite se da poslovne brige i stres ostanu na poslu, a kod kuće se opustite i uživajte u ostatku dana, a

najvažnije za jačanje imuniteta kod starijih osoba je redovna i zdrava ishrana!

Hrana kao prirodni lek za imunitet

Za imunološki sistem važno je da svi sistemi u organizmu valjano i zajedno funkcionišu. Kada je u pitanju jačanje imuniteta kod starijih osoba, osim respiratornog i kardiovaskularnog sistema, digestivni trakt i sistem organa za varenje su od izuzetne važnosti! Zato i jeste najbitnije da od malena svi stvorimo zdrave i redovne navike u ishrani, kojih ćemo se i u starijoj dobi pridržavati!

Pitanje kako podici imunitet u direktnoj je vezi sa pitanjem šta, kad i koliko jedemo, jer to je prvo i osnovno kada želimo da utičemo na jačanje imuniteta kod starijih osoba! Hrana je prirodni lek za imunitet, a pojedine namirnice imaju više hraniljivih materija od drugih, pa treba birati upravo takvu hranu! Evo nekoliko najvažnijih supstanci koje bi obrok trebalo da sadrži da biste odgovorili na pitanje kako ojacati imunitet kod odraslih:

1. Jedite hranu koja je bogata vitaminima, a posebno su važni A, B, C, D i E vitamini;

2. Namirnice bogate cinkom, gvožđem i selenom su od posebne važnosti za jačanje imuniteta kod starijih osoba;

3. Omega – 3 masne kiseline i jela koja sadrže antioksidanse su jedne od preko potrebnih za to kako ojacati imunitet kod odraslih;

4. Enzimi i biooflavanoidi kojih ima u različitom voću, povrću i žitaricama predstavljaju prirodni lek za imunitet.

Napitak koji daje odgovor na pitanje kako podici imunitet

Iako znamo da je hrana prirodni lek za imunitet, teško je pridržavati se redovne i pravilne ishrane, pogotovo ukoliko nam poslovne i druge obaveze ne dozvoljavaju da obraćamo pažnju na to kada i šta jedemo. Međutim, postoji jedan napitak koji u sebi sadrži sve neohodne hranljive materije, a posebno je blagotvoran za jačanje imuniteta kod starijih osoba!

Sok od zelenog zita proizvod je koji je jedinstven na tržištu, a predstavlja idealan spoj hranljivih sastojaka nehophodnih svakom čoveku! Uz sok od zelenog zita, jednostavno je odgovoriti na pitanje kako ojacati imunitet kod odraslih, ali s obzirom da nema kontraindikacije – pogodan je i za decu stariju od dve godine, trudnice i osobe sa različitim oboljenjima, pa čak i onim najtežim poput kancera!

Sok od zelenog zita sadrži preko 90 različitih minerala i mikroelemenata, bogat je izvor proteina, enzima, aminokiselina i antioksidanasa, predstavlja pravo bogatstvo vitamina na jednom mestu od kojih su najvažniji A, B, C, E, K i vitamin F, a u kombinaciji sa hlorofilom koji prečišćava i obnavlja krv – sok od zelenog zita prava je riznica hranljivih sastojaka, te predstavlja prirodni lek za imunitet i logičan je odgovor na pitanje kako podici imunitet bilo kog čoveka!

Osim što utiče na to kako ojacati imunitet, kod odraslih osoba sok od zelenog zita blagotvoran je i za vraćanje fizičke snage, te stabilnosti pri kretanju i vitalnosti starijih osoba, a ukoliko sok od zelenog zita koristite redovno neko vreme – primetićete i to da ćete se svakim danom osećati sve mlađe, jer enzimi obnavljaju vaša tkiva i prosec starenja čine sporijim!

Ovaj prirodni lek za imunitet zelene je boje, dobija se ceđenjem mladih izdanaka i klica Spelte, autohtone sorte žita, a osim što je zdrav napitak i dobar način za to kako podici imunitet, sladunjavog je ukusa, pa će se sigurno svima svideti!

Autor teksta: Biljana Radojčić