24
мај

Kako smršati do leta: 4 top saveta

Kako se leto sve više približava, tako sve više počinju da smetaju oni kilogrami viška i neizbežno se zapitamo – kako smršati do prvog odlaska na plažu ili bazen?

Zato vam dajemo 4 najkorisnija saveta kako biste brzo, a opet zdravo, postigli željenu liniju i sa prvim toplim danima zablistali u punom sjaju.

Zaboravite na kola i prevoz

Tako je – zaboravite na kola i prevoz od i do posla. Hodajte, hodajte, hodajte! Brza šetnja je najbolje sredstvo i najbolji odgovor na pitanje kako smršati veoma brzo i trajno.

Već nakon nekoliko dana, osećaćete se bolje, što će se odraziti na ceo organizam. Brza šetnja ujedno ubrzava metabolizam i izbacivanje masti.

Ako imate problema sa leđima, hodajte tako što ćete gledati u krovove zgrada. To će vam pomoći da šetate ispravljene kičme, što će se posledično odraziti i na bolje držanje, a tako ćete već vizuelno izgledati mršavije.Kako smršati bez napora? Upravo se u brzom hodanju krije odgovor. Bilo bi idealno ako biste, uz brze šetnje, mogli da uvedete makar još jednu zabavnu fizičku aktivnost. Trik je da radite ono što volite, bilo da je u pitanju plivanje ili stoni tenis – samo se razmrdajte.

Kako smršati uz pomoć zdravih napitaka

Zeleni čaj je odličan odgovor na pitanje kako smršati, te bi stoga trebalo da ga uvedete kao novu naviku koje ćete se pridržavati. Odličan je antioksidans i izbacuje sve štetne materije iz organizma, a već nakon tri dana korišćenja primetićete da vam je stomak ravniji. Nemojte ga konzumirati uveče, jer ima kofeina i razbuđuje.

Sasi voda je takođe dobra za ono što vam treba – kako smršati bez napora. U dve litre vode uronite jedan isečen sveži krastavac sa korom, kašičicu rendanog đumbira, osam listova nane i limun presečen na pola. Neka ova voda prenoći u frižideru, pa je sutradan pijuckajte u toku dana.

Spavajte i… dišite? Da, da – dišite!

Dovoljno sna je takođe potrebno da bi se metabolizam ubrzao, te odustanite od noći provedene uz TV ili računar i spavajte osam sati u kontinuitetu. Manjak sna neretko se nadoknađuje unošenjem viška kalorija, te izbegnite ovo na pravi način.

Pravilno disanje je takođe dobar odgovor na pitanje kako smršati. Plitki udisaji i izdisaji, kada smo pod stresom, čine da telo ne prima dovoljno kiseonika. Umesto toga, potrudite se da se opustite – idite na masaže, boravite u prirodi… i trudite se da – duboko dišete.

Zamenite masne grickalice zdravim

Volite da grickate i mislite da su rezultati pitanja kako smršati za vas uvek negativni? To nije istina.

Mršaviti možete veoma lako i ako volite da grickate u toku dana, samo je trik da sve čipseve, štapiće i ostale nezdrave grickalice zamenite prirodnim varijantama.

Možete birati presnu šargarepu ili sezonsko voće kao dobru zamenu za užinice tokom dana. Isto važi i za jabuku, koju možete iseckati i grickati uz omiljenu seriju ili knjigu.

I orašasti plodovi su odlično rešenje, jer brzo zasite, a puni su vitamina D i E, dobrih za imunitet, kao i zdravih omega 3 masnih kiselina. Takođe, možete se poslužiti i kokicama.