23
мај

Modeli obuće koje svaka žena treba da ima

Ako je sudeći prema onoj staroj „Dajte ženi prave cipele i osvojiće svet“ onda je jasno da su cipele zaista najbolji prijatelji žena. Osim toga, baš svaka žena sigurno ima gomilu pari obuće, a ako tvrdi suprotno – zar vam nije nimalo sumnjiva?!

Šalu na stranu, u cipelama žene zaista vide ono nešto i ako su na nešto „slabe“ kada je moda u pitanju onda su to baš one. Ili je to samo predrasuda? Pa ipak, cipele savršeno „začine“ svaki stajling, definitivno odražavaju nečiji stil i karakter, a ima toliko modela da mogu da isprate i baš svako raspoloženje. Zato, svaka žena koja drži do sebe i svog stila mora imati ove modele obuće:

Patike

Čak i najveće dame moraju imati makar jedan par patika. To mogu da budu starke, mogu da budu i druge sportske, „nabudžene“ patike za trčanje ili šta god. Sve zavisi od stila života. Ako volite sport, podrazumeva se da ćete imati čak i više pari patika, ako volite urbani, rok stil onda će baš starke biti vaš favorit. Kako god, jedan par ove udobne sportske obuće mora biti vaš. Makar ih nosile samo do prodavnice!

Baletanke/ravne cipele

Muškarci nikako ne vole baletnke, što baš i nije jasno, ali bitno je da ih žene obožavaju! Praktična i lagana obuća za proleće i leto, za uz letnje haljine i suknje i lagane šetnje ili odlazak do grada. Ako možda ni same ne volite baletanke, vi ih zamenite za drugi model ravnih cipela kao što su recimo oksfordice i uživajte u udobnom, ali nešto stilizovanijem koraku u svakoj prilici. Ako ne volite štikle, šta drugo mislite da nosite u nekoj svečanijoj prilici?!

Salonke

Poneka svečana prilika ipak zahteva malo više truda. Zato, svaka žena od stila mora da ima makar jedan par vanvremenskih salonki jer je baš ovaj detalj neophodan da upotpuni vaše elegantno, formalnije izdanje. Ako ništa drugo, klasične salonke makar nemaju veliku štiklu!

Ravne sandale

Žene jedva čekaju leto kako bi se ratosiljale zatvorene obuće i sve srećne uskočile u sandale. Ako govorimo o ravnim sandalama, nakon stiskanja u čizmama, patikama i cipelama, sa prvim (toplim!) zracima sunca stopala prosto vape za sandalama – ravnoj, udobnoj i otvorenoj obući koja će im napokon omogućiti da dišu. Osim što su u svakom smislu praktične, ravne ženske sandale su i jako atraktivne, savršene za sve one lepršave, romantične letnje autfite!

Sandale na štiklu

Leto nas obično asocira na zabavu i provod do zore, bez mnogo obaveza i problema. A šta je bolje za takve prilike od zavodljivih sandala sa visokom potpeticom u kojima ćete se osećati poput poznate dive na crvenom tepihu? Odaberite sandale svedenih boja i dizajna ako volite praktičnost ili neke jako upadljive kako biste na pravi način „zaokružile“ svaku svoju odevnu kombinaciju.

Čizme

Nažalost, vreme kada se nose sandale tako brzo prođe i dok se okrenete – već je vreme za čizme. Ipak, i one mogu da izgledaju moderno i atraktivno, naročito ukoliko odaberete one ultra popularne iznad kolena. Ipak, osim čizama koje su „za oko“, odaberite i neke korisnije, koje će vas „spasiti“ kada napolju padne sneg. Sa visokom štiklom ili ne – izbor je na vama!