27
дец

Kakva je procedura za studiranje na nekom od poznatijih Univerziteta u Engleskoj?

Ukolko ste veliki ljubitelj engleskog jezika a pri tom i njegov odličan poznavalac, volite da učite i odličan ste đak, zašto ne biste razmislili o eventualnom nastavku školovanja u nekom od prestižnijih univerziteta Engleske? 

Mnogi srednjoškolci koji planiraju da upišu fakultet odlaze u inostranstvo jer tamo vide šansu da ostvare sve svoje snove i nakon završetka studija se zaposle u nekoj od prestižnijih stranih kompanija. 

Svi znamo da je London centar za finansije svih evropskih zemalja, pa je samim tim odlično mesto za sve one koji žele da se u bliskoj budućnosti bave nekom vrstom biznisa. U glavnom gradu Engleske možete upisati jedan od vrlo popularnih studijskih programa vezanih za ekonomiju, menadžment ili bankarstvo. 

Pored ekonomije, pravo je takođe popularno i atraktivno za sve buduće advokate i sudije. 

Kako izgleda sama procedura za školovanje srpskih državljana u Engleskoj?

Da biste bili jedan od mnogih naših učenika koji nakon završene srednje škole nastave studiranje na nekom engleskom univerzitetu, morate da ispoštujete kompletnu proceduru i pripremite svu neophodnu dokumentaciju za konkurs. 

 U nastavku teksta uputićemo vas na korake koji vas dele do odlaska na studiranje u neki od većih engleskih gradova poput Londona. 

Potvrda o znanju engleskog jezika se podrazumeva

Ko god želi da bilo kakvim povodom  na duže vreme ode u inostranstvo, za početak će mu trebati potvrda koja garantuje da poseduje određeni nivo znanja maternjeg jezika zemlje u koju odlazi. 

Kada govorimo o budućim brucošima, svaki srednjoškolac koji planira da svoje školovanje nastavi na engleskom govornom području mora najpre da se pripremi za polaganje jednog od međunarodno priznatih ispita. Nakon uspešno položenog ispita, može se aplicirati za dobijanje studentske vize.

Što pre aplicirajte za studentsku vizu

Sam proces dobijanja vize dugo traje, pa je veoma važno na vreme krenuti sa prikupljanjem sve neophodne dokumentacije. Isto tako vodite računa da za vizu konkurišete pre početka studija kako biste na vreme počeli sa slušanjem predavanja. 

Danas se za studentsku vizu aplicira online nakon čega će svi koji ispune određene uslove biti pozvani na inetrvju. 

Biće vam potreban sudski tumač za engleski jezik

Osoba koja će vam preko biti potrebna za prevod svih dokumenata sa srpskog na engleski jezik jeste sudski tumač za engleski jezik

Tu mislimo na prevođenje svih važnih dokumenata od vaše lične karte, svih svedočanstava sa ocenama i završnim uspehom na kraju školske godine, do drugih propratnih uverenja. 

Tek kada ispoštujete kompletnu proceduru ostaje vam još da čekate odgovor univerziteta za koji ste aplicirali koja će vas elektronskim putem obavestiti o tome da li ste primljeni ili ne. 

Koji su najbolji univerziteti za studiranje u Engleskoj?

Kembridž I Oksord su na samom vrhu liste kada se radi o prestižu i popularnosti. Pored ovih univerziteta, sve više naših državljana odlučuje da svoje školovanje nastavi na univerzitetima poput UCL, Okford i Imperial College London. 

Ako se budete malo bavili statistikom naići ćete na podatke da Velika Britinija ima najnižu stopu kada se radi o napuštanju školovanja, kao i da je veliki broj nobelovaca studirao na nekom engleskom univerzitetu.