4
јул

Koliko bi mogli da vas koštaju molerski radovi?

Kada nemate vremena, mogućnosti ili kada jednostavno znate da niste baš stručni za sve kućne radove, onda u pomoć zovete profesionalce. Ipak, ne želimo da nas svi ti radovi koštaju čitavo bogatstvo. Svi imamo tendenciju da uvek malo uštedimo, ako može.

I naravno da može, samo je važno da se uvek dobro raspitate o svemu i da dobro proučite šta vas može koštati najviše, a gde možete da uštedite. I naravno treba da se raspitate šta to možete i sami da uradite, a sigurno da postoje i neke stvari koje možete sami da uradite.

Krečenje prostorije – 50 dinara po metru kvadratnom

Krečenje prostorija, soba, dnevne sobe, kuhinje, hodnika deluje kao jednostavno. Tako misle svi oni koji nikada nisu uzeli četku u ruke i koji nikada nisu krečili. Rutina krečenja postaje jednostavna tek posle dugog niza godina krečenja i usavršavanja.

Dakle, krečenje će vam postatiti lako, kao iz godine u godinu krečite, ako ste pronašli svoj način kako da olakšate sebi. U svakom drugom slučaju krečenje će mnogo lakše ići moleru nego vama. Moler je taj koji zna kako se to radi, koji zna na najbrži mogući način da odradi posao, koji neće komplikovati i koji neće pravite greške. Naravno neće praviti greške ukoliko izaberete dobrog molera, onog koji kvalitetno zna da odredi svoj posao.

I sada naravno, da se vratimo na cenu. Treba da znate da će vam moler verovatno krečenje prostorije naplatiti oko 50 dinara po metru kvadratnom. Uštedećete tako što ćete odabrati dve ili tri najvažnije prostorije za krečenje u ovom trenutku, dok ćete ostatak ostaviti za kasnije, kada budete imali više novca.

Farbanje stolarije: 20 evra

Ove radove takođe izvode moleri, pa treba da znate cenu i u ovom slučaju. Farbanje stolarije je ipak mnogo zahtevnije i ono će vas koštati oko 20 evra. Tačnije farbanje stolarije vrata će vas koštati oko 20 evra.

Za farbanje stolarije stvarno je potrebno iskustvo i nemojte se zaletati i misliti da ovo možete sami da uradite, bolje je da u pomoć pozove majstora ukoliko ne želite da napravite neku grešku ili ne želite da upropastite vaša vrata ili bilo šta drugo od stolarije.

Neke greške kasnije zaista nećete moći da ispravite i u tome je zapravo najveći problem, pa će vas ti vaši pokušaji koštati mnogo više. Bolje bi bilo da za molera izdvojite jednom, da on to uradi kako treba, onda ste i vi i vaša stolarija na dobitku, zato što će vam duže trajati.

Farbanje radijatora – od 100 dinara po jednom radijatorskom rebru

Radijatore nema potrebe da farbate tako često. Sa druge strane jako je važno da krečite svake godine, a to znači da je potrebno da dovodite molera u kuću svake godine kada je u pitanju krečenje prostorija. Ipak, kad je u pitanju farbanje radijatora to zaista može da se radi i na nekoliko godina u zavisnosti od oštećenja.

I ovde molerima nije visoka cena. Manji stanovi i kuće obično imaju i mnogo manje radijatora, te ovaj trošak nećete ni osetiti, a promenama i izgledom vaših radijatora ćete biti i te kako zadovoljni, a pritom ni umazati ruke nećete.