3
јул

Kako da provedete slobodno vreme u Beogradu

Dolazak u Beograd na nekoliko dana je često pravi događaj za one koji žive u manjim gradovima. Ovaj grad je živ i danju i noću i nudi velike mogućnosti i za mlade i stare. Zato i ne čudi zašto je to jedan od omiljenih srpskih gradova. Ukoliko dolazite u Beograd, evo na koji način najbolje da ispunite slobodno vreme.

Smeštaj

Ako planirate da ostanete u Beogradu nekoliko dana, važno je da nađete smeštaj. Ukoliko ne možete da odsednete kod rodbine, idealno rešenje su apartamani Beograd. Naime, naš glavni grad ima bogatu ponudu apartmana za svačiji džep.

Sa druge strane, apartmani Beograd nude mogućnost da sami organizujete svoje vreme, a ne da zavisite od rođaka i njihovih planova. Naravno, apartmani Beograd se mogu naći na različitim delovima grada, u zavisnosti od toga koja lokacija vam najviše odgovara. Većina apartmana nudi mogućnost da online rezervacije, kao  i plaćanje nakon dolaska.

Naravno, naša prestonica nudi i veliki broj hotela i hostela gde možete odgovarajući smeštaj, ali prema iskustvima posetioca apartmani Beograd su se pokazali kao najpovoljnija opcija za ponuđenu uslugu.

Šetnje

Ukoliko imate vremena, najbolji način da upoznate Beograd jeste da ga prepešačite. Ili bar njegov uži centar. Zato iskoristite par sati da obiđete samo srce Beograda. A ukoliko se umorite, sigurno ćete naći kafić ili restoran po svojoj meri.

Jer, Beograd se zaista može pohvaliti velikim izborom ugostiteljskih objekata, od tradicionalnih restorana do onih najmodernijih. A ukoliko volite da uživate u prirodi, tu su brojni parkovi gde možete odmoriti u hladu drveća. Naravno, nikako ne treba propustiti šetnju dunavskim ili savskim kejom, ili Kalemegdanom.

Šetnja ovim malim oazama sigurno će vam pomoći da napunite baterije i skrenete misli sa svakodnevnih problema.

Kulturni događaji

Beograd je poznat i po mnogim kulturnim događajima. Međutim, ukoliko planirate da posetite pozorište, imajte na umu da većina pozorišta tokom leta ne radi. Ali zato je leto u Beogradu poznato po mnogim drugim manifestacijama.

Za vreme leta možete posetiti neki od brojnih koncerata na otvorenom i uživati istovremeno u kvalitetnoj muzici i prijatnoj letnjoj noći. Takođe, važno je naglasiti da su mnoge manifestacije besplatne. Zato bacite pogled na program manifestacija i obavezno posetite neku tokom boravka u Beogradu.

Kupovina

Pripadnice lepšeg pola (ali i muškarci) praktnično ne mogu posetiti Beograd, a da sebi ne priušte kupovinu. Ovaj grad ima ponudu za svaki ukus i džep. Ukoliko ste pristalica da na manjem prostoru kupite sve što vam je potrebno, onda je za vas shopping centar.

Na sreću, Beograd se može pohvaliti većim brojem ovih centara na različitim lokacijama. Međutim, treba obratiti pažnju da različizi shopping centri imaju i različite radnje. Zato bi najbolje bilo da na sajtovima proverite spisak radnji kako biste odabrali pravo mesto za vašu kupovinu.

A ukoliko ste ipak pristalica spontane kupovine, odnosno da u toku šetnje kupite stvari koje su vam zapale za oko, sigurni smo da ćete i vi naći nešto za vaš ukus. Beograd obiluje velikim brojem radnji.

A najčešće mesto za ovakav način kupovine je Bulevar kralja Aleksandra. Pa ako nikada niste bili u ovom bulevaru, eto prilike da prošetate i nađete nešto za sebe.