17
мар

Nemate plan za ovaj vikend? Spakujte ranac i na izlet…

…i krenite na vikend putovanje po Srbiji! Za to Vam neće biti potrebno mnogo novca – izleti Srbija uglavnom pojedinačno koštaju koliko tri ili četiri kafe u kafiću.

Takođe, putovanja u okviru naše zemlje ne podrazumevaju ni da mnogo vremena morate da provedete u putu, jer su uglavnom sve tražene destinacije nadomak većih gradova.

Stoga, umesto da se iscrpljujete na kratkim putovanjima u inostranstvo ili pak da sedite kod kuće, neka Vaš naredni vikend bude posvećen izletima u Srbiji. Jedno je sigurno – opustićete se i uživati!

Zašto su i kratka putovanja važna

I kratka putovanja prilika su da se odmorite, nešto novo naučite, upoznate nove ljude i da se opustite. Zato su izleti Srbija, jeftini i dostupni, pravo rešenje za to.

Psiholozi smatraju da putovanja imaju višestruki benefit na celokupan organizam, i na psihičko i na fizičko zdravlje, iz prostog razloga što se u ovakvim prilikima menja fokusiranje sa svakodnevnih problema na nešto novo i još nedoživljeno.

Upravo to je razlog što na putovanjima često prija i ono što kod kuće nikada ne bi. Istovremeno, sam provod na putovanju, upijanje novih utisaka i opuštanje, važni su i kasnije jer imaju dalekosežni efekat: evociranje uspomena i gledanje slika sa izleta iznova opušta i vraća osmeh na lice.

Zato se, makar i na kratko, isključite iz gradske vreve i utrkivanja sa rokovima i stresom i priuštite sebi savršen ugođaj.

Uživanje u prirodi i kulturni turizam

Kako izleti Srbija nude zaista različita putovanja, za svačiji ukus, najbolje bi bilo da krenemo od onoga čega naša zemlja ima u izobilju – prirodnih lepota.

Tako će krstarenje Đerdapskom klisurom ostaviti bez daha zaista svakoga. Uživanje u prirodnim lepotama upotpunjeno plovidom na Dunavu zaista je opuštanje svih čula, te zašto ne biste to priuštili sebi već ovog vikenda?

Kao posebno zanimljiv geografski lokalitet tu je i Resavska pećina do koje ne morate dugo putovati, a opuštanje na ovom lokalitetu je zagarantovano. Tom treba dodati usputnu posetu manastiru Manasija, u kom ćete naučiti o sopstvenoj istoriji i kulturi, ali i posetu vodopadu Veliki Buk, koji je zaštićen prirodni spomenik i kojim se podjednako oduševljavaju i strani turisti.

Navedeni izleti Srbija oni su kojima se ljudi često vraćaju, upravo zbog beskrajnih prirodnih lepota i opuštanja u prirodi, ali i mogućnosti da se nešto novo nauči i bolje upozna kultura sopstvene zemlje.

Zabava za sve uzraste

Ako sa porodicom retko putujete jer su deca još mala, zapitajte se da li ste posećivali prave destinacije.

Dobra vest je da izleti Srbija i za ovo imaju rešenja, te Vam najpre predlažu posetu banji Ždrelo, koja ima bogat akva park koji znači zabavu i za najstarije i za najmlađe, ali i zatvorene bazene koji dobar provod garantuju i u hladnijim mesecima godine.

Ako biste da zaobiđete kupanje, onda je za Vas svakako poseta etno selu Stanišići, koje ima bezbroj sadržaja kako za najmlađe, tako i one malo starije, a o čijim ćete lepotama, hrani i ponudi sigurno pričati još dugo nakon što se izlet završi.

Za sve one koji bi da probaju nešto novo, izleti Srbija nude putovanje koje ide tragom srpskih vampira, kroz vodenice i neobične prirodne lokalitete, a sve za zaista malo novca.

Predlog za početak: Resavski kraj

Ukoliko vam je potreban predlog za izlet u Srbiji, neka to budu Resavska pećina i prelepi vodopad Veliki buk. Ovo su prirodne lepote naše zemlje koje bi obavezno trebalo da posetite, a ako ste u dobroj formi, predlažemo vam da od vodopada krenete stazom ka vrhu Beljanice, jedne od najlepših planina kod nas.

Ove I mnoge druge jednodnevne izlete uspesno za vas organizuje Boreas Travel.