19
окт

Obradujte dragu osobu za doček Nove godine unikatnim poklonom

One mogu biti odličan poklon za Novu godinu, idealan način da pokažete osobi koja vam je draga koliko je cenite. Frendšip narukvice, unikatni bedževi i leptir mašne. Nije potrebno da utrošite brdo novca kako biste nekoga obradovali. Dovoljno je samo malo veštine i truda da napravite trajnu uspomenu za doček Nove godine dragoj osobi.

Interesantne i šarene friendship narukvice

Iako na prvi pogled izgledaju kao komplikovane za ručnu izradu, stvari su malo drugačije. Potrebni su Vam malo deblji konci različitih boja koji se koriste za vez i cirkoni koji se mugu uvezati. Evo kako ide postupak: prvo rasporedite konce po bojama i rasporedu koji se vama sviđa, zatim skupite konce i na sredini napravite jedan čvor tako da može da prođe jedan prst. Zihendalom zakačite konce, tako da možete lakše da pletete. Spajate končiće koji su iste boje i pravite po dva čvora, sledeće je da spajate u dva čvora po dva končića u bojama koje vi želite. Uvek počinjete od početka, nebitno da li je počinjete sa leve ili desne strane. Nastavljate da pletete do dužine koja Vam je potrebna, kada stignete do kraja željene dužine nastavljate da pletete malu kikicu od tri dela konca koja su Vam ostala na kraju. Bolje je da je Vaša kikica što duža, jer ukoliko Vam je duga možete je lako skratiti dok sa kraćom nije takav slučaj. Kada ste stigli do kraja kikice, ototajte kikicu jednim od konaca koji višak i napravite više čvorova na kraju, kako se narukvica ne bi odvezala. Na narukvici možete uvezati neki od cirkona koji se Vama sviđaju. Ovakva narukvica može biti savršena za Vas i kao poklon nekoj Vama dragoj osobi.

Bedževi i leptir mašne

Su u poslednje sve vreme sve više i više popularni kao modni dodaci, kako za žene tako i za muškarce. Ovi modni dodaci mogu upotpuniti odlično Vašu odevnu kombinaciju i dati Vam autentičnost i posebnost. Bedževi mogu imati široku primenu. Mogu se kačiti na pantalonama, majicama ili torbama. Viđamo ih u raznim oblicima i veličinama koji mogu nositi neku posebnu popruku ili jednostavno mogu poslužiti kao dodatna šara ili boja. Bedževi se mogu koristiti na raznim mestima, od kojih neka mogu da budu i porodilišta gde se pomoću bedževa obeležavaju majke i novorođenčad. Sve češće bedzevi su i na svadbama, gde mladenci i njhovi gosti nove bedzeve sa interesantnim natpisima i oblicima. Kreativnost kod izrade bedževa može doći maksimalno do izražaja, pustite mašti na volju i radite šta Vam srce i ruka žele. Bedževi mogu biti i platneni i tako se lakše mogu ušiti za bilo koji komad Vaše garderobe. Tako sa sobom uvek možete nositi i neku interesantnu poruku.

Mašne su nekad vezivale samo za muškarce, ali danas njih sve radije i češće nose i žene kao modni detalj. Nose se oko vrata i vezuju se kao što vezujete pertle. Neko vreme leptir mašne su otišle u zaborav ali su se iz tog zaborava vratile na velika modna vrata. Mogu biti crvene, žute, sa tufnama, male, velike, platnene, plastične, drvene… One takođe ne moraju uvek da nose neku formalnu konotaciju, već baš suprotno. Lepitr mašne mogu nositi i mališani, pa se i za njih prave male leptir mašne.

Bedzevi, leptir mašne, narukvice ili bilo koji modni dodatak je odlično rešenje i za poklon nekoj vama dragoj osobi. Ručni rad je uvek prepoznat jer daje autentičnost. Na društvenim mrežama imate širok spektar ponude gde imate mogućnost da odaberete ono što vam se najviše sviđa.