23
јан

Od jutra do mraka – kako da organizujete jedan dan u Beogradu

Duško Radović je još odavno napisao da ko se probudi u Beogradu, za taj dan je već dovoljno uradio. Da li zbog njegovog položaja, istorijske važnosti, mnoštva toga što može svakome od nas da ponudi, Beograd je zaista dovoljno osetiti u rano jutro, kako biste bili sasvim zadovoljni i srećni. Ali, kada već jutro kreće samim buđenjem tako divno i lepo, onda je potrebno i ceo dan, sve do večeri ili narednog svitanja, organizovati tako da bude savršen.

Beograd je sve više turistička destinacija koja se rangira u top destinacije Evrope, što pokazuje da je naša prestonica zaista poseban biser među svetskim gradovima, a sreća svih onih koji žive u Srbiji i oko nje jeste to što je lako i skoro pa veoma brzo moguće do njega doći. Pa, ako ste vi ti koji ste se zaputili ka njemu, onako turistički, znatiželjni da istražite malo više Beograd, evo nekoliko predloga kako biste mogli da ispunite jedan, letnji dan.

Apartmani Beograd

Ako ste pravi turista, onda će vam sigurno biti potrebni i apartmani u Beogradu. Međutim, danas je lako naći smeštaj u srpskoj prestonici. Kroz nekoliko klikova na internetu, ukucavanjem fraze apartmani Beograd, pronaći ćete sve ono što tražite od smeštaja za sebe. Naravno, apartmani u Beogradu rasprostranjeni su svuda po gradu, pa ih možete naći i prema nečijoj preporuci, kroz agencije ili već na način na koji ste to navikli i koji volite. Ono što takođe ljudi dosta traže jesu stanovi koji se izdaju na jedan ili više dana, pa možete na sajtovima pogledati i ponude iz kategorije stan na dan Beograd, sugurno ćete pronaći savršen apartman ili stan za vaš boravak u Beogradu.

Jutro na reci

Srpska prestonica leži na dve velike reke, što je njegova posebnost u odnosu na sve druge evropske prestonice. Upravo Dunav i Sava, kako žiteljima, tako i turistima, pružaju mnogo toga. Možete čak i ceo dan provesti na rekama, a da vam ni u jednom jedinom momentu ne bude dosadno. Ali, tokom jednog letnjeg dana, dovoljno je da jutro započnete na nekom keju, bilo kom od ove dve reke, te upravo tu sebi priuštite prvu jutarnju kafu i doručak, čime ćete sebi obezbediti dovoljno pozitivne energije ne samo za jedan, već i za više dana.

Gde pobeći od vrućine u letnjim danima?

Leto u srpskoj prestonici ume da bude i te kako vruće i prilično teško, ali sreća je što uvek imate gde da pobegnete od gradske gužve, isparavanja asfalta i vrućina koje vladaju na ulicama Beograda. Na prvom mestu, tu je Ada Ciganlija, koja sa dugačkom plažom, brojnim kafićima i restoranima, više podseća na neka primorska, nego na prigradsko kupalište. Ako niste za kupanje na Adi, tu su brojni bazeni rasprostranjeni svuda po gradu, ali tu su i divni parkovi, kao što su košutnjak, Banjička šuma, te čak i Avala koja je poslednju deceniju jedna od najpoželjnijih turističkih destinacija u Beogradu.

Skadarlijske noći

Kada krene da pada noć, onda svi traže neku zabavu, po koju čašu vina, možda neku finu večeru, a sve se to može naći u samom centru grada, u boemskoj četvrti nazvanoj Skadarlija. Brojne kafane sa starim šmekom boema, ali i moderni restorani i kafići, pružaju provod za svakoga, bez obzira na ukuse i godine.