31
јан

Otvaranje stovarišta kao siguran početak sopstvenog biznisa

Dugo razmišljate koji bi posao bio za vas, a koji bi vam doneo sigurnu zaradu? Onda postoji mogućnost da otvaranjem stovarišta upravo ostvarite svoje snove.

Naravno, za svaki posao postoji rizik, ali dok ne pokušate ne možete ni da znate. Slušajući mišljenja drugih, otvaranje stovarišta se pokazalo veoma isplativo na dugoročnom planu. Pokušaćemo da vam približimo šta je potrebno za otvaranje stovarišta, koje sve vrste postoje i šta je potrebno kako biste uspeli uprkos konkurenciji.

Prostor kao veoma važan faktor kod stovarišta

Stovarišta uglavnom zahtevaju veliki prostor, ali ne tako složen. Odnosno, nema potrebe da se previše ulaže u objekte, već je bitna veličina prostora kao i dobar prilaz. Najbolje je da se za stovarišta pronađe neki plac koji ima priključak za vodu i struju. Naravno, potrebna je i kancelarija gde će boraviti radnici, a i odvijati saradnja sa klijentima. Magacini će vam biti potrebni ukoliko se radi o stovarištima za građevinski materijal.

Da bi stovarišta uspešno poslovala potrebno je strpljenje

Verovatno se pitate kakve veze ima strpljenje sa stovarištem. To je veoma bitna osobina za svaki posao, što znači da se ne možete obogatiti preko noći, ako se tome nadate. Za svaki posao je potreban maksimalan trud i upornost. Veoma je bitno da uspete da se pored konkurencije probijete na tržište, a to samo možete ako vam je materijal kvalitetan, i ako ozbiljno shvatite svoj posao. Klijenti koji uoče kvalitet, sigurno će se uvek vraćati.

Stovarišta auto delova sve popularnija

Stovarišta auto delova su sve zastupljenija širom Srbije. Nekako se do sada pokazalo da su ta stovarišta veoma profitabilna i da veoma znače kupcima. Većina stanovnika nažalost nije u situaciji da kupi novi auto, već su uglavnom zastupljeni stari automobili koji se često kvare. Zato kada im je potreban neki deo, onda idu pravo na stovarište za auto delove.

Veoma je bitno da izaberete od kojih proizvođača ćete da nabavljate delove, jer kupci ipak veruju stovarištima koji imaju auto delove samo za određene marke. Samim tim ulivate poverenje kupcima, jer garantujete kvalitet. Danas se veliki broj automobila i delova uvozi iz inostranstva, i mada uvoz nije jeftin, potrebno je da stovarište snabdevate auto delovima koji se najčešće kupuju. Delovi iz inostranstva su često kvalitetniji od naših iz jednostavnog razloga: kraće su korišćeni. Usled dobrog standarda, stanovnici Zapadne Evrope često menjaju automobile tako da se delovi manje troše. Ukoliko nabavite dovoljno kvalitetne delove, sigurni smo da ćete brzo naći put do zadovoljnog klijenta.

Za svaku kuću tu su stovarišta gradjevinskog materijala

Za ovakav vid stovarišta gotovo je nemoguće da budete na gubitku. Građevinski materijal je neophodan za svaki vid gradnje bilo stambenih, bilo poslovnih objekata. Veoma je bitno da stovarište bude maksimalno snabdeveno od najvažnijih materijala do najsitnijih detalja. Na taj način kupac će na jednom stovarištu moći da kupi sve što mu je neophodno za gradnju. Međutim, veoma je bitno da uskladite cenu i kvalitet. Svakako da na različitim stovarištima dominiraju i različite cene. Ne spuštajte puno cene u odnosu na druge, jer će kupci pomisliti da vam je onda roba lošeg kvaliteta. Igrajte taktički i neka vam cena bude primamljiva.

Da bi uspešno vodili svoj biznis, morate da ostvarite maksimalnu saradnju i sa dobavljačima, da steknete poverenje i kod njih, kako bi sa najboljom ponudom izašli pred kupce. Obavezno analizirajte svoj uspeh, kako biste znali šta i kako treba da unapredite. Maksimalno prema kupcima budite prijatni, potrudite se da ostavite što veće znanje o robi koju prodajete i sa pristupačnom cenom za vas „zime“ nema.