17
сеп

Pametna kupovina: Trikovi kako ojačati kućni budžet bez odricanja 

Svaki kućni budžet se razlikuje i koliko dugo će nam trajati zavisi od umeća raspolaganja novcem. Ponekad se ljudi previše opuste i već na sredini meseca shvate da su potrošili više nego što su planirali. Pojedini čak i sa svim odricanjima ne umeju da shvate gde su potrošili novac i voleli bi da su malo bolje rasporedili svoje finansije. Postoji nekoliko zlatnih pravila koja vam mogu pomoći da bez imalo odricanja uspete da platite račune, obavite sve planirane kupovine i da vam uvek ostane nešto novca sa strane.

Pametno planiranje kupovine

Moderno doba je donelo dosta prednosti, a jedna koju sve domaćice vole da koriste su aplikacije za kupovinu. Od planiranja kupovine namirnica do opremanja dece za školu, ovi mali trikovi će vam pomoći da pametno isplanirate kupovinu i da na vreme uspete da isplanirate trošenje svakog dinara. Od planiranja finansija do pravljenja spiska za kupovinu, uz pomoć ovih aplikacija ćete za vrlo kratko vreme naučiti kako da se organizujete pre kupovine i ubrzo će vam ovo preći u naviku, bez korišćenja pomagala. Iskoristite ovu prednost kako biste naučili neke trikove i kako biste bili uspešni u svakoj kupovini.

Definišite prioritete

Postoje stvari koje su prioriteti za sve porodice i uglavnom se u tom budžetu nalazi novac namenjen za plaćanje računa i kupovinu potrebnih namirnica. Pored toga, svaka porodica troši određeni novac na hobije i odlaske u restorane ili naručivanje hrane i proizvoda sa interneta. Ukoliko želite da vam ostane novca u budžetu i da se ne odričete stvari na koje ste navikli, napravite listu prioriteta koja će odrediti šta u određenom mesecu možete da priuštite od dodatnih stvari.

Tražite najbolje akcije

Ukoliko unapred znate koje stvari su vam potrebne, velike su šanse da ćete imati vremena da se posvetite istraživanju najboljih akcija. Većina onlajn prodavnica nudi najbolje popuste i uvek imaju najbolje akcije te je neophodno da pratite popuste koje nude. Ponuda koju ima onlajn prodavnica Shoppster nudi najbolje i najkvalitetnije proizvode po najboljim cenama i pravo je mesto da obavite svoju kupovinu. Kupovina na akcijama je najbolji način da uštedite novac i kupite željeni proizvod bez odricanja ili traženja najbolje ponude.

Odnos kvaliteta i kvantiteta

Bilo da se radi o odeći, obući, tehnici ili stvarima za uređenje doma, uvek je pravo pitanje da li je zaista potrebno potrošiti više novca kako bismo dobili kvalitetan proizvod. Uglavnom cena ne diktira i kvalitet te je neophodno dobro se raspitati o proizvodu koji vam je potreban kako bismo pronašli odgovarajući u cenovnom rangu koji vam je prihvatljiv. Ne znači uvek da je najskuplji proizvod i najbolji te je uvek bolje pronaći najbolje akcije kada je u pitanju ono što nam odgovara po svim kriterijumima.

Učlanite se u klubove

Skoro svaka prodavnica ima svoj klub koji nudi brojne pogodnosti svojim vernim kupcima. Iako vas to veže da svoj šoping uglavnom obavljate tamo kako biste skupili što veći broj poena i time ostvarili popuste, na kraju se ovo isplati jer ćete imati pravo i na određene akcije koje nisu svima dostupne. Raspitajte se o svim pogodnostima pre no što se odlučite za određene prodavnice kako biste bili u toku sa svim uslovima kupovine i prednostima koje vas očekuju. Nakon nekog vremena će ovo postati jedan od načina da uštedite novac i započnete svoj mali vid štednje.

Uz sve ove savete ćete ubrzo postati pravi stručnjak za kupovinu i biće vam lako da se naviknete na novi vid raspolaganja novcem. Ukoliko nastavite da pratite ovaj mali vodič, ubrzo ćete prestati da se odričete stvari koje planirate da kupite već duže vreme i primetićete kako je vaš budžet rasterećeniji i kako bolje raspolažete novcem. Pametna kupovina je moguća, potrebno je samo malo iskustva i volje da promenite svoje navike.