18
јун

Polaganje za B kategoriju – svi mogući troškovi

Polaganje za B kategoriju i nije tako jeftino i može se reći da ne može baš svako to da priušti. Naravno, mnogi prepoznaju značaj ove dozvole i zato se trude da izdvoje novac upravo za ovo, da li za svoje dete ili za sebe,svejedno je. Pre nego što se donesete konačnu odluku da želite da polažete za B kategoriju, treba da sagledate nekoliko činjenica. Dakle, prva je da se osvrnete na čitav proces polaganja za B kategoriju. Ovde se misli na tačne korake, na to koliko će vam vremena biti potrebno, na to da li morate da napravite plan, odnosno kako ćete se organizovati i slično. Onda naravno na red dolazi i pitanje koliko vas to može koštati. Naravno da i pre samog procesa morate znati skoro tačnu, ako ne tačnu, onda okviru cifru. Kako se ne biste stresirali, mi smo to odradili za vas. Dakle, polaganje za B kategoriju će vas po segmentima koštati:

Polaganje testova za B kategoriju do 10.000 din

Kada je u pitanju polaganje za B kategoriju, onda treba da znate da postoji više segmenata i oni se odvojeno plaćaju. Dakle, ne postoji cifra koju vi uplatite i sve ste završili, nego postepeno prelazite sve i onda uplaćujete. Zbog čega je to tako? Pa zbog toga što ukoliko na primer ne položite testove, vi onda ne možete da polažete ni vožnju. Prosto i jednostavno, a onda naravno i nećete plaćati ni ostatak sve dok ne položite ono što se od vas prvo očekuje. Kada je u pitanju polaganje testova, to će vas koštati negde oko 10.000 dinara, možda za koju hiljadu više, ali je okvirna cena upravo ova. Teorijska nastava se sastoji od 40 časova i morate pohađati te časove, koliko god godina da imate i kakvo god nereprezentativno iskustvo imali. Više informacija o samom polaganju i cenama možete saznati i na sajtu auto škole Pavlin koja je jedna od najboljih i najpristupačnijih u Beogradu.

Veliko interesovanje za polaganje za vozačku dozvolu javlja se najviše tokom leta pa su gužve tada najveće. Ljudi kada kreću na odmor interesuju se za renta a car jer ima daje više slobode da obiđu mesta koja žele. Najpreporučljivije je da se polaganje za B kategoriju održi tokom jeseni.

Pre časova, lekarski pregled – oko 2000 dinara

Treba uračunati i ove troškove Dakle, da biste krenuli da vozite časove, morate prethodno proći lekarski pregled. Lekarski pregled vas može koštati oko 2000 dinara i uključuje zaista minimalne provere. Jedini deo koji vam možda neće biti očekivan to je provera refleksa, ali to je zaista nešto čega ne bi trebalo da se plašite. Naravno, pre nego što dobijete lekarsko uverenje, razgovaraćete sa psihologom. To će biti jedan normalan i krajnje opušten razgovor, pa se zato i od vas očekuje da budete iskreni.

Prva pomoć od 8.000 din

Prva pomoć je od pre nekoliko godina uvedena kao obavezan korak prilikom polaganja za B kategoriju. Može se reći da je ovo važan korak pre nego što sednete u auto. Dakle, ne postoji izbor, da li vi ovo želite ili ne želite, vi morate da polažete prvu pomoć. A za polaganje prve pomoći moraćete da izdvojite oko 8000 dinara, tako da se odmah u startu pripremite na tu cifru.

I na kraju časovi za B kategoriju 40.000

Naravno da su časovi za polaganje za B kategoriju najskuplji od celog procesa. To je zbog toga što morate da vozite 40 časova, a što svaki čas košta 1000 dinara, prosta računica. To je minimalno koliko morate da uplatite i da vozite kada je u pitanju polaganje za B kategoriju. Naravno da vi možete da uplatite i dodatne časove, ukoliko smatrate da niste savladali sve na prvih 40 časova.

Pročitajte još zanimljivih tekstova iz kategorije automobili i budite prvi koji će saznati najovije vesti iz sveta automobilizma. Ne budite sebični već podelite svoje znanje sa prijateljima.