5
мар

Poznata mesta za odmor u Srbiji

Ako ne znate da li ćete imati novca za letovanje i ako sve više planovi za neko more propadaju, onda biste ovog leta mogli malo i da uštedite.

Ako i niste baš neki ljubitelji slane morske vode i pretoplih dana na moru, onda vam predlažem da posedetite neku domaću turističku destinaciju na kojoj možete da se kupate, odmarate, uživate i što je još važnije da se odlično provedete. jedno od najbolje uređeneih sportsko rekreativnih kompleksa u Srbiji jeste Popova plaža u Zaječaru. Ako ste bili, onda znate o čemu pričamo. Ako niste, evo prilike da posetite ovaj kraj.

Možda vam baš Zaječar i ne važi za neku destinaciju koja obećava, ali treba znati da se ovde za male pare leti te kako može odmoriti, uživati, kupati i pobeći od gradske gužve. Tokom leta se u ovom gradu često održavaju brojni rok i pop koncerti, pa eto prilike da malo pobegnete od svega i da se odmorite.

Ako idete sa jačom polovinom, onda se raspitajte kod lokalnog stanovništa koja su to mesta koja bi trebalo obići. Takođe, ako vaš partner voli da peca, neka se u vašem prtljagu nađi i štapovi za pecanje i dodatna oprema, jer se u Zaječaru mogu naći odlična mesta za sve ljubitelje ribolova.

Perućac – jezero na Drini koje svi vole

Turističko naselje na desnoj obali reke Drine jeste Perućac. Svega 13 km je udaljen od Bajine Bašte, a napoznatiji je po jezeru koje je napravljeno zbog hidroelektrane Bajina Bašta. Na ovom jezeru je lepo uređena plaža koja poseduje i bazene za decu, a pored tuševa i kabina za presvlačenje, tu je i odličan restoran. Pored kupanja, svim gostima sun a raspolaganju pedaline, vožnja brodom, spuštanje čamcima niz Drinu i pecanje. Tako da se za svakoga ponešto nađe. Plaža je izgrađena na splavovima, pa se po potrebi može i pomerati, jer je privezana za obalu.

Tiha i mirna mesta na Drini pružaju i priliku za mnoge pecaroše, pa ako ste rešili da se odmorite u ovom delu Srbije, obavezno se opremite ribolovačkom opremom. Sigurni smo da ćete se vratiti sa odmora odmorni i dobro raspoloženi.

Belocrkvanska jezera – atrakcija koju morate videti!

U Južnom Banatu na oko stotinu kilometara od Beograda nalazi se Bela Crkva. Belocrkvanska jezera smeštena su uz sam grad, a najpoznatija su Glavno, Šaransko, Šljunkara i Vračevgajsko. Reč je o jedinstvenoj turističkoj ponudi u Vojvodini. Pošto su jezera nastala eksploatacijom šljunka ona su veoma čista i iz godine u godinu raste interesovanje turista za ovo vojvođansko mesto. Ima ukupno 7 većih jezera, a nekoliko je još manji, a osim što se možete kupati, u ponudi su i brojni restorani i odličan smeštaj.

Pored odmora, možete uživati i u miru i tišini, a za sve ljubitelje ribolova, Vojvodina pruža veliki broj mesta gde se možete odmoriti i uživati u pecanju. Ako ste rešili da se uputite ka severnom delu Srbije, onda se dobro raspitajte gde riba najviše grize i iskoristite odmor da se oprobate u pecanju. Pripremite mamce, spakujte štapove za pecanje i put pod noge!

I eto, možda ove naše destinacije nisu popularna turistička mesta na moru, ali sigurno jesu prilika da se odmorite i pobegnete od svakodnevice.