27
сеп

Pratite trendove – moderni načini uređenja dnevnog boravka

Moderni trendovi kada je u pitanju enterijer mogu nekada većini da se učine vrlo čudnim i nepojmljivim kada je u pitanju na primer dnevni boravak ili spavaća soba, gde je ključni element nameštaj. Trendovi se menjaju svake godine i svake godine postoji ono što je najdominantnije i što predstavlja „must have“ sezone. Interesantno je i to da aktuelni trendovi uvek sadrže neke retro elemente. Tako bi zapravo mogao da se opiše trend koji je dominantan godinama unazad. Malo modernog uz dozu klasike i retro detalja. Zapravo, ne morate mnogo uložiti u uređivanje vašeg stana da bi on bio apsolutno moderan. Donosimo vam nekoliko ideja kako da i vi budete u trendu.

Mermerni zid za televizor

Mermerni zidovi gotovo nikada ne mogu biti greška, bilo da ih birate za dnevne ili spavaće sobe. Ipak, trenutno aktuelan jeste minimalistički stil, a zapravo to podrazumeva sve osim preterivanja. Tako da ne bi trebalo da ceo vaš stan ili kuća bude obložena mermernim zidovima, jer će izgledati vrlo monotono i neukusno. Preporučuje se da jedan zid u vašoj dnevnoj sobi bude mermeran i da to bude onaj zid gde će vam biti televizor. To može biti i samo deo zida u koji će televizor biti instaliran. Na taj način vam neće biti potrebna dodatna komoda ili polica za tv, uštedećete na prostoru, a  ovakav stil će doprineti da vaš stan izgleda potpuno moderno. Mermerni zid treba uklopiti sa nameštajem koji posedujete.

Ogledalo iznad garniture

Ogledalo u dnevnoj sobi možda na prvi pogled može da se učini kao malo čudno, jer postavlja se pitanje, gde je ogledalu mesto? Naravno, ustaljeno je da se ogledalo nalazi u hodniku, spavaćoj sobi ili eventualno u sobi sa garderoberom, ali nije uobičajeno da se ogledalo nalazi u dnevnoj sobi. Ali, moderni trendovi nalažu upravo to. Ogledalo čudnog oblika, uglavnom kružnog, iznad vaše garniture može da bude savršeni detalj. Morate naravno gledati da uklopite ogledalo sa garniturom, jer samo na taj način neće izgleda ti pogrešno. Naravno, ogledalo možete postaviti i ukoliko imate neku drugu vrstu nameštaja, samo je važno da pazite na detalje onda.

Drvene i elegantne fotelje

Drvene fotelje predstavljaju retro stil izražen na najsavršeniji mogući način. Da li će to biti fotelje koje će biti urađene po meri, da li ćete izabrati već urađene drvene fotelje, na vama je da odlučite. Problem jedini sa ovim drvenim foteljama može biti taj da ih pogrešno uklopite. Morate imati u vidu da one ne mogu da budu deo bilo kakve dnevne sobe i da moraju da prate stil ostalog nameštaja koji već posedujete. Ukoliko niste baš ljubitelj drvenih fotelja, onda vam savetujemo elegantne fotelje, koje prate liniju tela i deluju senzualno. To je ta doza modernog dizajna, koji u isto vreme izaziva divljenje, ali i zaprepašćenje.

Velike garniture pastelnih boja

Ako imate mogućnosti i prostora ova vrsta nameštaja, odnosno velike garniture su i te kako poželjne. One treba da popune prostor, da mu daju jednu posebnu crtu. Pastelne boje će istaći tu posebnu formu garniture i vaš stan će izgledati savršeno luksuzno. Birajte vedre, lepe boje. Birajte boje garniture koje će vama prijati u narednom periodu. Napravite dobar raspored, opredelite se za manje stočiće, napravite mesta za vašu garnituru. Po potrebi možete dodati i fotelje, ali u ako je garnitura baš velika onda se savetuje da fotelje izbegnete i da ih na primer planirate za spavaću sobu.