19
нов

Saznajte kome treba tricikl za decu a za koga je bolje rešenje guralice za bebe

Po rođenju beba biva obasuta brojnim poklonima. Neke od njih brzo preraste, neki su baš originalni, ali I nisu preko potrebni. Do prvog rođendana beba je vlasnik brojne odeće, igračaka, spomenara uspomena. Nešto nije stigla ni da koristi pa ste često u dilemi šta je to novo korisno što detetu možete pokloniti, bilo da je prvi rođendan ili neka druga prilika u pitanju.

Neretko kao rešenja se javljaju triciki za decu ili guralice. Šta je bolje, šta je detetu korisnije, ili krenuti od pitanja šta je ono što će i roditeljima I mališanima biti korisno. I guralice za bebe I tricikli za decu su pravi odgovor, samo zavisi za koji uzrast birate adekvatan poklon.

Guralice za bebe su idealan poklon za prvi rođendan

Ukoliko tražite savršen poklon za prvi rođendan ili krštenje, predlažemo vam guralice za bebe. Ima ih tri vrste: multifunkcionalne koje su namenjene za prohodavanje, zatim model guralice bez pedala kao uvertira za vožnju bicikla, i klasične guralice sa podešavajućom šipkom. Predstavljamo vam svaki model posebno.

Multifunkcionalne guralice za bebe, za prve sigurne korake

Taman kada je beba počela da puzi i polako pravi svoje prve korake, multifunkcionalna guralica joj dođe kao sigurni oslonac. Bezbroj puta će ona uz pomoć nje ustati, malo će se poigrati, pa opet načiniti par koraka i tako unedogled. Veselih boja, guralica zauzima malo mesta u prostoru u kojem beba boravi. Namenjena je uglavnom za zatvorene prostore jer to nije samo bebi oslonac već i zabavna muzička igračka uz pomoć koje će savladati boje, vežbati koordinaciju i motoriku.

Balans bike je samo jedan od modela guralica bez pedala

Guralice bez pedala nalik biciklima služe da bebe sedne I odgurava se. To su modeli koji deci pomažu da drže balans, ali i da vežbaju mišiće celog tela. Ove guralice neretko imaju četiri točka I služe za samostalno igranje dece. Njihov najpopularniji model zadnjih godina je tzv.balans bike izrađen od metala, drveta ili plastike.

Vremenski nepravaziđene klasične guralice idelane su za one starije od 18meseci

Klasične guralice sa podešavajućom ručkom su namenjene u početku roditeljima, a kako beba raste skidanjem šipke započinje njegovo samostalno igranje. Kada je mama u neobaveznoj šetnji, klasična guralica ima veliku prednost korišćenja. Zauzima malo prostora, odlično je rešenje za svaki parkić. Dete uživa vozeći se, a mama može da pređe veću destinaciju zahvaljujući ručki koju skida kad beba poraste I samostalno počinje da koristi guralicu.

 

Savršenija verzija guralice sa podešavajućom ručkom je kombinacija guralice I tricikla

Vremenom guralice za bebe su postala prava ozbiljna prevozna sredstva. Njihova funkcionalnost se gotovo izjednačava sa kolicima za bebe. Brojni modeli prate razvoj deteta od već devetog meseca života pa sve do pete godine. U početku zahvaljujući mekanom sedištu beba samo sedi. U slučaju da zaspi, podešavajuće sedište omogućiće da je stavite u ležeći položaj. U slučaju jačeg sunca možete pomerati tendu a I rotirati sedište. Ovakvi modeli imaju I korpu za odlaganje te nesmetano se može obavljati I kupovina. Kako dete raste tako se delovi skidaju dok ne postane klasičan tricikl koji ono samostalno vozi.
Ovim poklonom pre svega ćete obradovati mamu.

 

Klasični tricikli za decu su poklon kojim će se mališani baš, baš obradovati

Ako je slavljenik mališan od dve ili tri godine birajte klasične tricikle. Oni su lagani te deca sama mogu da ih nose u parkić. Lako se njima I upravlja pa ste I tu bezbrižni. Ovakvi modeli zahtevaju samostalni angažman deteta te dete igrajući se podjednako vežba I ruke I noge,a ujedno I balansiranje koji će mu biti potrebno za bicikl. Savet je da birate one sa metalnim ramovima jer takvi modeli su izdržljiviji.

Ukoliko vama draga osoba većinu dana provodi sama sa svojom bebom I ukoliko ima već starije dete razmislite da je obradujete jednom guralicom za bebe. Najidealniji je svakako poklon multifunkcionalna tricikl guralica jer ćete njom zadovoljiti I potrebe mame I bebe, ali svakako koji god model da odaberete budite sigurni da ćete biti omiljena osoba malog slavljenika.