1
мар

Sitnice koje bi trebalo da ponesete na letovanje

Dok je trebalo da prođe čitava večnost dok niste odlučili gde ćete na letovanje, sa pakovanjem za ovaj put je makar lako. Tačno se zna šta treba da ponesete, a šta će biti višak – kupaći kostim, peškir, krema za sunčanje, naočare i par haljina i papuča i vi ste spremni! Za sve ostalo, tu je uvek određena svota novca koja vas može spasiti u slučaju da ste zaboravili nešto užasno bitno. Ipak, osim ovih osnovnih stvari, uvek je potrebno poneti i par „sporednih“ sitnica kako bi letovanje prošlo još bolje i zabavnije, a evo kako izgleda naš spisak:

Makar jedna knjiga

Za mnoge ne postoji veće i lepše uživanje od izležavanja na plaži uz osvežavajuće piće i omiljenu knjigu. Ukoliko ste i vi saglasni sa ovom definicijom idealnog provoda na letovanju, onda u svoj kofer obvezno ubacite makar jednu knjigu koja će vam praviti društvo kako na plaži, tako i u toku samog puta. Naravno, u obzir dolaze i magazini ili stripovi, a sve u zavisnosti od toga šta je to što volite da čitate.

Laptop ili tablet

Drugi su pak zavisnici od tehnologije te na put ne kreću bez mobilnog telefona obavezno, ali i laptopa ili tableta. Ovo ne mora da bude tako loše. Mnogi čak i u toku letovanja moraju da završe neki posao pa im je ovakvo „društvo“ neophodno, a tu su i ona raspoloženja kada biste uveče najradije odgledali epizodu omiljene serije ili neki dobar film umesto da idete u šetnju ili provod. I to je sasvim legitimno! Upravo zato razmislite da li su vam ovi pametni uređaji potrebni kada krećete na letovanje.

Bluetooth zvučnici

Bez obzira na to da li od uređaja nosite samo telefon ili se ipak odlučujete i za laptop ili tablet, mala podrška u vidu bluetooth zvučnika će vam svakako značiti. Bluetooth zvučnici će vam dobro doći uoliko želite da muziku sa svog IT uređaja slušate sa malo boljim i jačim zvučenjem, kada na plaži želite da napravite mini žurku ili tu istu zabavu pravite u svojoj sobi. Bluetooth zvučnici vam omogućavaju da muziku ponesete uvek i svuda sa sobom, zbog čega su na putovanjima nezamenljivi pratiilac. Ovaj model zvučnika se lako povezuje sa uređajem, samo je bitno da uključite bluetooth i zabava može da počne! Osim toga, bluetooth zvučnici su mali i lagani te vam neće predstavljati problem samo nošenje u koferu, zajedno sa još gomilom stvari.

Turistički vodič mesta u koje idete

Možda prvi put letujete u tom mestu, a možda i sto prvi! Uglavnom, bilo kako bilo, vreme je da nešto promenite u svom dosadašnjem shvatanju putovanja. Ponesite sa sobom i turistički vodič mesta u koje idete i osim što ćete se samo kupati i izležavati na plaži, iskoristite neki deo dana da obiđete i znamenitosti tog mesta, onako kao što ste to radili nekad, na ekskurziji. Ovakva tura će vam sigurno biti interesantna, a ko zna, možda otkrijete neku drugu, još lepšu plažu ili kafić koji uveče organizuje odlične žurke. Svakako, letovalište i samo letovanje vredi iskusiti i na ovaj način, zar ne?