3
окт

Srbija – zemlja majstora

Dugo se priča u Srbiji o odlivu mozgova i odlasku mladih u inostranstvo. Mnogi odlaze trbuhom za kruhom, ali to nisu samo mladi, već odlaze i zanatlije, radnici, majstori. Ipak, još uek ima onih koji traže sreću u svojoj zemlji. Mnoge grane industrije se polako oporavljaju. Tako, recimo, sve se više traže građevinci. Građevinska industrija ove godine beleži rast, a traži se i radnik više. Traže se rukovaoci građevinskih mašina, treba neko da upravlja mašinama, platforme za rad na visini čekaju radnike. A ko hoće da radi, taj će i da zaradi. Po potražnji određenih građevinskih mašina možemo pretpostaviti i kolika je potreba za radnicima koji mogu sa njima rukovati. Prodaja viljuškara, a samim tim i potreba za viljuškaristima je velika, pa su tu onda razne platforme za rad na visini i mnoge druge mašine.

Cena radnog sata jednog građevinca sve je viša. Najbolje zarađuju oni kojima su plaforme za rad na visinama i njihovo upravljanje glavna delatnost. Traženi su, ne samo na našem tržištu rada, već i u zemljama regiona, ali i Evrope. Da bih naši poslodavci zadržali, moraju ozbiljno da se potrude i da ponude dobru platu. Ove godine su Češka i Nemačka tražile veliki broj radnika, zanatlija, majstora, a naši ljudi su svoju sreću tražili pod tuđim nebom. Međutim, odavno se zna da je naša zemlja zapravo zemlja dobrih i vrednih majstora.

Prepoznali su to naši poslodavci, pa se sve češće organizuju obuke kako bi vlasnici građevinskih firmi zadržali kvalitetne kadrove. Danas su sve traženiji majstori koji znaju da upravljaju građevinskim mašinama, sve su traženiji oni koji znaju kako platforme za rad na visini funkcionišu, a ako je čovek mlad i željan znanja i učenja, onda će posla i dobre zarade biti.

Najčešći građevinski poslovi u Srbiji

Zašto evropske zemlje traže sve više srpskih majstora? Zato što je odavno poznati da su naši radnici dika i ponos. O građevincima se nadaleko čulo, a u svoj kvalitet su se uverili mnogi inostrani poslodavci. Međutim, kod nas se i dalje dobar majstor odmah prepoznaje. Iako pojedini beže iz zemlje i traže bolje plate u zemljama regionama ili u Evropi, ima još uvek onih koji su zadovoljni poslom u svojoj zemlji.

Rukovaoci građevinskim mašinama, bageristi, vozači kamiona, moleri neka su od zanimanja koja se danas sve više traže kod nas. Gde god da se okrenete nešto se gradi. Novi šoping centri, brojni infrastrukturni projekti su u najavi, a nove zgrade niču li niču. Nisu li to jasni pokazatelji da ima posla u građevinskoj industriji.

Da bi posao bio dobro urađen, majstor mora da zna znanje, što se kaže. Tako se svi oni koji platforme za rad na visini umeju da koriste rado prihvataju dbro plaćenih poslova. Iako mladi beže od zanata, treba napomenuti da su danas zanati postali veoma traženi, ali i plaćeni. Zato dobro promislite čime želite da se bavite u životu.

Bageristi, viljuškaristi, vozači, zanatlije sve se više traže, a sve ih je manje. Treba li dodatno napomenuti da što je manje zainteresovanih za posao, cena rada je sve veća. E pa prilika za dobru zaradu je tu. Izaberite koje želite platforme za rad na visini da budu vaša specijalnost i sigurno ćete biti zadovoljni zaradom. Danas je zanat na ceni, zato iskoristite priliku, sigurni smo da nećete pogrešiti. Platforme za rad na visini čekaju sve zainteresovane za posao.