11
окт

Šri Lanka – destinacija koju morate posetiti

Šri Lanka je egzotična destinacija koja nas asocira na nestvarna i neverovatna prostranstva i rajske predele. Za Šri Lanku se vezuje neverovatna priroda, zanimljiva kultura i istorija i avantura u pravom smislu te reči.

Govoreći o prirodi na Šri Lanci, zaista je nešto što morate doživeti. Predeli i boje koje tamo možete videti ne mogu se porediti ni sa jednom drugom zemljom i verovatno ćete biti oduševljeni, ma koliko zemalja da ste već obišli. Kada jednom posetite Šri Lanku, imaćete osećaj da ste došli na mesto koje zapravo i nije stvarno, kao da se nalazite u snu ili svojoj mašti. Osim okeana i predivnih plaža, uživaćete u brojnim vodopadima koji krase unutrašnjost ove države.

Šri Lanka je sve popularnija

Šri Lanka je sve popularnija destinacija. Dakle, sve je više onih koji žele da vide šta je to tako specijalno i posebno sa Šri Lankom i da uživaju pre nego što postane preplavljena turistima. Jer, fotografije, putopisi i priče nisu dovoljni, treba videti i doživeti ono što pruža Šri Lanka. Poslednjih godina se svuda u svetu, a čini se i kod nas, svev brže širi priča o nezaboravnim doživaljajima sa putovanja na Šri Lanci. Zato je i broj turista koji je posećuje iz godine u godinu sve veći. Ako ste u mogućnosti, prvom zgodnom prilikom isplanirajte sebi putovanje na ovu destinaciju i verujemo da ćete se vratiti prezadovoljni. Sve više domaćih turističkih agencija u svojoj ponudi ima aranžmane za Šri Lanku.

Kolevka budizma

Ukoliko želite da nešto naučite više o budizmu, onda je pravo vreme da odete na Šri Lanku. Čak i da ne želite da saznate generalno toliko toga o budizmu, čak i da na to niste pomislili samim odlaskom na Šri Lanku, videćete koliko će vam sve to biti interesantno, jer se ovde prepilće istorija religije, istorija naroda, kulture i istorija arhitekture. Najznačajnije mesto jeste naravno Zlatni hram, koji se nalazi u središnoj provinciji Šri Lanke Dambuli. Interesantno je da se ovaj hram nalazi na Unesco listi svetske baštine. Kada budete na Šri Lanki moći ćete u nekim delovima i da vidite kako se nekada živelo. Spomenici, reklikvije, kultovi, hramovi, mnogo toga ćete naučiti, mnogo toga će vas i promeniti, jer ćete se susresti sa sasvim različitom kulturom. Treba i da znate da stanovnici ove zemlje veoma poštuju religiju, pa tako treba da se trudite, kao i svuda, da poštujete njihove običaje i pravila, kao i kulturno i istorijsko nasleđe.

Nesvakidašnji prizori i biljne vrste koje ne viđate često

Na ovom putovanju moći ćete da vidite biljne vrste koje kod nas i generalno u Evropi nisu uopšte ili su jako slabo zastupljene. Drvo kafe i vanile, drvo čokolade, karanfilića ili drvo ananasa ne možete baš da vidite na svakom mestu. Na Šri Lanki možete i to nije tako neuobičajena pojava. Šri Lanka će i u tom smislu za vas biti pravo otkriće.