9
мар

Šta sve obuhvata tretman elektrostimulacija mišića i kakve efekte pruža?

Elektrostimulacije mišića trenutno je jedan od najpopuranijih načina da se zategnete, da pokrenete velike grupe mišića, da uklonite celulit, koji se javlja gotovo kod većine žena. Zapravo može se reći da je elektrostimulacija mišića alternativa vežbanju i teretani. Međutim, ne bi to tako ozbiljno trebalo shvatiti. Naime, elektrostimulacija mišića možda vam pomogne da se zategnete, može da vam pomogne u tome da na najbolji mogući način oblikujete svoje telo, ali ne treba da vas zavaravaju kada vam kažu da će ona biti dovoljna.

Dakle, ne možete samo da legnete i da očekujete da će se kilogrami sami otopiti. Jednostavno, potrebno je da budete aktivni i da se malo pomučite i oznojite i u teretani. I onda tu na scenu stupa elektrostimulacija mišića, koja će uspeti da vam oblikuje one mišiće koje ne možete u teretani oblikovani i skinuti celulit, koji je nekada i vežbanjem jako teško skinuti.

Cene tretmana elektrostimulacije mišića zavise od salona do salona

Naravno pre nego što kažemo bilo šta drugo o stimulaciji mišića važno je da znate koliko će vas koštati. Pre svega treba napomenuti da se cena razlikuje od salona do salona i ta razlika može biti i te kako drastična. Tako da, pažljivo birajte salone. Druga stvar je to što cena može da se razlikuje ukoliko radite na primer samo elektrostimulaciju jedne grupe mišića i naravno kada radite elektrostimulaciju cele grupe mišića. U suštini deset tretmana elektrostimulacije mišića vas može koštati od 3000 do 5000 dinara. To je neki prosek. Cena naravno može da bude i veća. Ono što je jako važno da napomenemo jeste i činjenica da neki saloni nude ogromne popuste u određenim vremenskim periodima. Po terminu cena vam je obično 800 dinara. Naime, elektrostimulacija mišića na stomaku i nogama, koja traje 40 minuta će vas koštati 800 dinara.

Kako izgledaju tretmani i koliko tretmana je potrebno?

Naravno da je važno da znate kako izgleda ovaj proces. Kada dođete u kozmetički salon, biće vam postavljene elektrode na mišiće. Odnosno, elektrode se postavljaju na sve one delove tela koji su problematični, odnosno sa kojih želite da skinete salo, kilograme, sa kojih želite da skinete celulit. U nekim salonima nanose i anticelulit kremu ili neke druge preparate kako bi elektrostimulacija mišića bila delotvornija i kako bi rezultati bili vidljivi što pre. Za početak bi vam bilo dovoljno deset tretmana, a u zavisnosti od efekta i toga da li ste vi zadovoljni trebalo bi da ponovite još nekoliko puta ovaj tretman. Svakog dana bi trebalo da radite po jedan tretman.

Da li ektrostimulacija mišića boli?

Čini se kao da elektrostimulacija mišića boli, ali zapravo i ne boli. To je jedan veoma prijatan tretman, koji će vam pomoći i da se malo opustiti. Opustiće vas zato što znate da radite nešto dobro za sebe. Inače, pored toga što je bezbolan, ovaj tretman je bezbedan. To je ono što treba da znate, da ne postoji rizik da vam se nešto dogodi ili da vam se jave neki kontraefekti. U jednom ciklusu možete da odradite i do 15 tretmana i to se ni na koji način neće odraziti na vaše zdravlje. Bol u ovom slučaju zaista izostaje, a to garantuju i stručnjaci koji vam rade elektrostimulaciju mišića, ali i oni koji su već imali iskustva sa ovim tretmanom.