23
мар

Šta treba da uradite pre estetskog zahvata povećanja grudi?

Jedna od najzastupljenijih estetskih operacija, kako kod nas tako i u svetu, svakako jeste povećanje grudi. Sve veći broj žena, ne samo onih koje pripadaju javnim poslovima kako je to nekad bilo, već i onih koje rade u kancelarijama,a većim i manjim firmima, na šalterima, svuda oko nas, odlučuje se da se podvrgne ovakvom zahvatu. Razlozi zbog kojih se grudi uvećavaju su brojni.

Naravno, prvi razlog jeste nezadovoljstvo prirodnim, postojećim grudima, da li zbog njihovog oblika, veličine ili nečega drugog, odlučuju se da ih izmene parom silikona, što je naravno velikim delom i razlog koji ima snažnu psihološku potporu.  Ali pored toga tu je i stanje nakon operacije kod kancera dojke kada i sami specijalisti predlažu ovaj estetski zahvat, a tu si i oni razlozi koji ukazuju na to da je osoba na ovaj korak posredstvom sredine i okoline skoro pa primorana na takvu promenu. Bilo kako bilo, nekoliko stvari je bitno da uradite pre nego što stavite potpis na pristanak da se operacija uradi.

Dobro razmislite o svemu

Odluka o povećanju grudi sigurno nije takva da se donosi pre noći ili u jednom danu. O svemu je potrebno dobro razmisliti na prvom mestu, potrebno je da budete sigurni da je to nešto što želite da uradite i da budete sigurni da će vas to promeniti, ali na bolje, tako da i fizički i psihički osetite veće zadovoljstvo. Ovo definitivno nije promena koju treba da radite zbog drugih, već samo i isključivo zbog sebe, i to uvek mora da vam bude na prvom mestu.

Zdravstvena provera

Najpre, morate biti svesni toga da je povećanje grudi operacija kao i svaka druga, poput operacije kuka, srca ili bilo čega drugoga. Bitno je da uradite pre operacije potpunu zdravstvenu proveru, odnosno, procenu svog stanja i zdravlja. Čak i najmanji zdravstveni problem koji nije otkriven na vreme može da dovede do ozbiljnih komplikacija u toku operativnog zahvata, da dovede do ozbiljnih oštećenja organizma, pa čak i do smrtnog ishoda, zbog čega je ovakva provera ne potrebna, već obavezna.

Konsultacije sa doktorom

Nakon potpunih provera, na red dolazi ozbiljan razgovor sa doktorom, odnosno hirurgom koji će izvesti zahvat. Osim samog razgovora o tome kako teku pripreme za operaciju, kako teče sam operativan tok, te šta sve podrazumeva oporavak i postoperativni tok, veoma je bitno da razgovarate o tom estetskom momentu. Povećanje grudi treba da dovede do toga da budete zadovoljni svojim fizičkim izgledom, a to će svakako uticati u velikoj meri i na vaše psihičko stanje, zbog čega je potrebno da utvrditi koji i koliki oblik silikona će se upotrebiti prilikom povećanja vaših grudi. Nakon svega, odluka koju doneste o samom obliku, veličini, jeste najbitnija, jer bi trebalo i najbolje bilo da iako povećane grudi izgledaju i dalje prirodno i lepo na pogled.

Najvažnija stvar jeste da pre povećanja grudi budete u potpunosti sigurni da je ono šta sto posto želite kod sebe, te da pronađete odlične lekare i stručnjake koji će na najbolji mogući način sve provesti i uraditi, tako da i sam oporavak nakon zahvata bude što kraći i bezbolniji, te da se potpuni efekat vidi dosta brzo. Možda bi se kao glavna potreba kod povećanja grudi istaklo to da je potrebno da budete odlično informisani i dobro upućeni u sve kako biste što bolje prošli.